Η ανάρτηση της Κάμαλα Χάρις για την ιστορική ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο - Τι συζήτησαν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ανάρτηση της Κάμαλα Χάρις για την ιστορική ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο - Τι συζήτησαν
Η Κάμαλα Χάρις αναφέρθηκε στην κοινή συνάντηση του Κογκρέσου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τελευταία ενημέρωση: 10:52

«Οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες μας είναι ισχυροί και βαθαίνουν κάθε μέρα που περνά» ανέφερε σε μήνυμα της στο Twitter η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, μετά την ιστορική ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

Συγκεκριμένα, η Κάμαλα Χάρις αναφέρθηκε στην κοινή συνάντηση του Κογκρέσου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία προήδρευσε, αναρτώντας μαζί και μια φωτογραφία.

«Σήμερα προήδρευσα σε μία κοινή συνάντηση του αμερικανικού Κογκρέσου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες μας είναι ισχυροί και βαθαίνουν κάθε μέρα που περνά.»

Στο ίδιο μήκος κύματος, νωρίτερα και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, χαρακτήρισε μοναδικής έμπνευσης χαρακτήρισε την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώπιον της ολομέλειας του Κογκρέσουκατά την προσφώνηση της στην δεξίωση, που παρέθεσε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού μετά την ομιλία του.

Συζήτηση Μητσοτάκη - Χάρις για Αν. Μεσόγειο και Μ. Ανατολή

Τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή συζήτησε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το τετ α τετ μεταξύ των δύο πλευρών έγινε στο Καπιτώλιο, μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με το γραφείο της αμερικανικής αντιπροεδρίας, η Καμάλα Χάρις επιβεβαίωσε την ισχυρή ελληνοαμερικανική συμμαχία, καθώς και την κοινή δέσμευση στις δημοκρατικές αξίες, στους διεθνείς κανόνες και στο κράτος δικαίου.

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη σθεναρή υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία και την αλληλεγγύη της απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα. Μάλιστα στο σημείο αυτό αναγνώρισε τη συμβολή της χώρας μας στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ευρώπη για τη διαφοροποίηση του ενεργειακού της εφοδιασμού.

Με πληροφορίες Twitter και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια μέχρι να γίνει η Ελλάδα το μοντέρνο κράτος, που μας αξίζει

Πελόζι: Μοναδικής έμπνευσης η ομιλία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

Μητσοτάκης σε Κογκρέσο: «Δεν θα γίνει δεκτός ο ιστορικός αναθεωρητισμός» - Aυστηρά μηνύματα σε Τουρκία

gazzetta
gazzetta reader insider insider