Πούτιν σε Μακρόν: Να σταματήσει η Δύση να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούτιν σε Μακρόν: Να σταματήσει η Δύση να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία
Tηλεφωνική επικοινωνία περίπου δύο ωρών είχαν σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Τελευταία Ενημέρωση 19:34

Tηλεφωνική επικοινωνία περίπου δύο ωρών είχαν σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν ζήτησε να πάψει η Δύση να προμηθεύει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία και να ασκήσει πίεση στο Κίεβο, με στόχο την αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών. Επίσης, ο Πούτιν είπε ότι το Κίεβο «δεν έχει προετοιμαστεί για σοβαρή δουλειά» στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Παράλληλα, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι η Δύση μπορεί να βοηθήσει να μπει τέλος στα «εγκλήματα πολέμου (και) τις μαζικούς βομβαρδισμούς πόλεων και οικισμών στο Ντονμπάς» που οδηγούν σε απώλειες αμάχων.

Ο Πούτιν είπε επίσης στον Γάλλο ομόλογο του ότι η Μόσχα είναι ακόμη έτοιμη για διάλογο με την Ουκρανία.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε στον Πούτιν ότι επιθυμεί να συνεργασθεί με τους διεθνείς οργανισμούς για να βοηθήσει στην άρση του ρωσικού εμπάργκο στις εξαγωγές τροφίμων από την Ουκρανία μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο της γαλλικής προεδρίας, ο Μακρόν επανέλαβε ότι η κατάπαυση του πυρός είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει στην Ουκρανία, όπως και ότι εξέφρασε στον Πούτιν τη βαθιά του ανησυχία για την κατάσταση στο Ντονμπάς και τη Μαριούπολη.

«Κάλεσα την Ρωσία να ανταποκριθεί στην διεθνή της ευθύνη ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να θέσει τέλος σ’ αυτήν την καταστροφική επίθεση», δήλωσε ο Μακρόν σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: «Σφοδρή επίθεση» των ρωσικών δυνάμεων εναντίον του εργοστασίου Αζοφστάλ

Πόλεμος στην Ουκρανία: 9 άμαχοι σκοτώθηκαν από πυρά στο Ντονέτσκ

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την απομάκρυνση «με επιτυχία» 101 αμάχων από το εργοστάσιο του Αζοφστάλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider