Γαλλικές εκλογές: Νίκη Μακρόν με 58% δείχνουν τα exit poll

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλικές εκλογές: Νίκη Μακρόν με 58% δείχνουν τα exit poll
Ο πρώτος πρόεδρος στη Γαλλία που κερδίζει δεύτερη θητεία μετά από τον Ζαν Σιράκ. Κοντά στο 42% το ποσοστό της Λεπέν, ενισχυμένο κατά 8% σε σχέση με τον δεύτερο γύρο των εκλογών το 2017.

Επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη χώρα δείχνουν τα πρώτα exit poll των γαλλικών εταιρειών δημοσκοπήσεων, μετά από το κλείσιμο της κάλπης, με τον νυν πρόεδρο να λαμβάνει ποσοστό κοντά στο 58%% και να ανανεώνει τη θητεία του στην ηγεσία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Η αντίπαλος του Μακρόν, Μαρίν Λεπέν, φαίνεται πως λαμβάνει ποσοστό κοντά στο 42%.

Σύμφωνα με exit poll των BFMTV και RMC, ο Μακρόν λαμβάνει 57,6% και η Λεπέν 42,4%, με τον Μακρόν να χάνει 8% από τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2017 και την ακροδεξιά αντίπαλο του να κερδίζει 8%.

Exit poll της Ipsos δίνει 58,2% στον Μακρόν και 41,8% στην Λεπέν.

Σημειώνεται πως εάν τα αποτελέσματα των exit poll επιβεβαιωθούν, ο Μακρόν θα είναι ο πρώτος πρόεδρος στη Γαλλία που κερδίζει δεύτερη θητεία μετά από τον Ζαν Σιράκ.

Σημειώνεται πως ο ο Εμανουέλ Μακρόν έχει μεταβεί στο μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων όπου θα παρακολουθήσει τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Πεδίο του 'Άρεως κάτω από τον Πύργο του 'Άιφελ όπου θα απευθυνθεί προς τους φίλους του παρουσία 1.300 δημοσιογράφων που έχουν διαπιστευθεί.

Οι δηλώσεις του Μακρόν αναμένονται στις 22:00 (ώρα Ελλάδας).

Η Μαρίν Λεπέν αναμένεται και αυτή να απευθυνθεί προς τους φίλους της, στο κέντρο του Παρισιού παρουσία 500 δημοσιογράφων που έχουν διαπιστευθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλικές εκλογές: Για προβάδισμα του Μακρόν έναντι της Λεπέν κάνει λόγο βελγική εφημερίδα

Γαλλικές εκλογές: Επιμένει χαμηλότερα το ποσοστό συμμετοχής, από τις εκλογές του 2017

Γαλλικές προεδρικές εκλογές: Τα πρώτα αποτελέσματα από υπερπόντιες περιοχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider