Πλεύρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής των προστίμων σε ανεμβολίαστους άνω των 60

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλεύρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής των προστίμων σε ανεμβολίαστους άνω των 60
Για το αν θα ανοίξει η 4η δόση για όλο τον πληθυσμό, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως αναμένονται κεντρικές αποφάσεις από τον ΕΜΑ και τον ECDC μέσα στον Απρίλιο.

Το ενδεχόμενο διαγραφής των προστίμων σε ανεμβολίαστους άνω των 60, που θα εμβολιαστούν, άφησε ανοιχτό ο υπουργός Υγείας, ενώ για το αν θα ανοίξει η 4η δόση για όλο τον πληθυσμό, απάντησε πως αναμένονται κεντρικές αποφάσεις από τον ΕΜΑ και τον ECDC μέσα στον Απρίλιο.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα διαγραφής των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60, δεδομένης της άρσης του μέτρου, έστω και με εισοδηματικά κριτήρια, είπε πως «υπάρχει σκέψη σε περίπτωση που εμβολιαστούν όσοι τους έχει ήδη επιβληθεί το πρόστιμο, να διαγραφεί», διευκρινίζοντας ότι, είναι κάτι που βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «η πανδημία είναι εδώ και κάνει φαινόμενα και κύκλους. Τα στοιχεία δείχνουν πτώση που συνδέεται και με τον καιρό και με τον εμβολιασμό. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούν το ίδιο μοντέλο με μας, χαλάρωση το καλοκαίρι και επιφυλακή, για αυτό τα μέτρα αναστέλλονται, δεν καταργούνται».

Σε ερώτημα σχετικό με τη γνώμη της Επιτροπής πάνω στα μέτρα συμπλήρωσε ότι «το συνολικό πλάνο της αποκλιμάκωσης, βρίσκει σύμφωνη την Επιτροπή».

Επίσης, διευκρίνισε ότι από την «1η Μαΐου αναστέλλεται η επίδειξη του πιστοποιητικού, κάτι που σημαίνει ότι, οι ανεμβολίαστοι θα είναι χωρίς τεστ, σε εστίαση και γήπεδα». «Γυρίζει στο 100% η πληρότητα», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι, «παραμένει η μάσκα σε κλειστούς χώρους και σχολεία, μέχρι 31 Μαΐου. Από 1η Ιουνίου θα υπάρξει άρση της υποχρέωσης, αλλά κατ’ ελάχιστον στους χώρους όπως ΜΜΜ, νοσοκομεία». «Αν ήταν προεκλογικό το μέτρο, θα το αναγγέλλαμε Μάρτιο – Απρίλιο του 2023», σημείωσε.

Τέλος, για το ζήτημα της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών, υπενθύμισε ότι ο σχετικός νόμος προβλέπει ότι θα υπάρχει αναστολή μέχρι τις 31/12 και πως «όποιος υπηρετεί το Σύστημα Υγείας πρέπει να σέβεται την επιστήμη του». Ξεκαθάρισε πως «στο ΕΣΥ πρέπει να είσαι εμβολιασμένος, αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες τις πανδημίας, δεν μπορούν να επιστρέψουν οι ανεμβολιάστοι», σημειώνοντας πως «δεν θέλω να δώσω ελπίδες ότι θα αλλάξει κάτι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Valneva κατά του κορονοϊού

Κορονοϊός: Στα 11.061 τα νέα κρούσματα, 65 θάνατοι και 345 διασωληνωμένοι

ΠΟΥ: Σε χαμηλό 2 ετών οι νεκροί από τον κορονοϊό παγκοσμίως - Μήνυμα κατά του εφησυχασμού για την πανδημία

gazzetta
gazzetta reader insider insider