Χονγκ Κονγκ: Η Κάρι Λαμ δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χονγκ Κονγκ: Η Κάρι Λαμ δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία
Η κυβερνήτρια του Χονγκ Κονγκ διευκρίνισε ότι η απόφασή της βασίζεται «εξ ολοκλήρου» σε οικογενειακούς της λόγους.

Δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία η κυβερνήτρια του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, όπως ανακοίνωσε η ίδια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Δεν πρόκειται για αξιολόγηση της απόδοσής μου ή της απόδοσης της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ σε αυτή τη θητεία. Αυτό είναι ένα ερώτημα προσωπικής μου επιθυμίας και φιλοδοξίας», είπε η Λαμ απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν θα είναι υποψήφια για τις επερχόμενες εκλογές.

Επίσης, διευκρίνισε ότι η απόφασή της βασίζεται «εξ ολοκλήρου» σε οικογενειακούς της λόγους. Σημειώνεται πως η Λαμ είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους. «Αυτό έχω πει στην κυβέρνηση και έχουν εκφράσει κατανόηση», πρόσθεσε.

«Επομένως, επωφελούμαι αυτής της πρώτης ευκαιρίας να ενημερώσω το κοινό μέσω των μέσων ενημέρωσης ότι δεν θα συμμετάσχω στις επερχόμενες εκλογές για διευθύνοντα σύμβουλο», επεσήμανε.

Τα μέσα ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές, ανέφεραν ότι ο γενικός γραμματέας, Τζον Λι, πρόκειται να παραιτηθεί για να συμμετάσχει στην κούρσα της ηγεσίας, αλλά η Λαμ αρνήθηκε να σχολιάσει τυχόν υποψήφιους.

Η περίοδος για την κατάθεση υποψηφιοτήτων ξεκίνησε την Κυριακή και οι εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν στις 8 Μαΐου. Οι εκλογές είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου αλλά αναβλήθηκαν προκειμένου η κυβέρνηση να έχει αρκετό χρόνο για διαχειριστεί την πανδημία του κορονοϊού που έχει μολύνει περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους από το σύνολο των 7,4 εκατομμυρίων της πρώην βρετανικής αποικίας.

Σημειώνεται πως από τότε που το Χονγκ Κονγκ επέστρεψε στην κινεζική διοίκηση το 1997 είχε τέσσερις κυβερνήτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θρίαμβος του Βούτσιτς για την προεδρία της Δημοκρατίας

Ο Βίκτορ Ορμπάν εξασφάλισε τέταρτη θητεία στην πρωθυπουργία της Ουγγαρίας

Κόστα Ρίκα: Eξελέγη πρόεδρος για τέταρτη συνεχόμενη θητεία ο Ροδρίγο Τσάβες με το 52,9% των ψήφων

gazzetta
gazzetta reader insider insider