Επίσκεψη Μπάιντεν στην Πολωνία την Παρασκευή - Δεν θα πάει στο Κίεβο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσκεψη Μπάιντεν στην Πολωνία την Παρασκευή - Δεν θα πάει στο Κίεβο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν σκοπεύει να πάει στο Κίεβο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ευρώπη.

Στη Βαρσοβία θα μεταβεί την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπου θα συζητήσει με τον πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μετά τις συνομιλίες που θα έχει την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των συνόδων του NATO, της ΕΕ και της G7 στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αμερικανός πρόεδρος «θα συζητήσει τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ, στο πλευρό των συμμάχων και εταίρων τους, αντιδρούν στην ανθρωπιστική κρίση και την κρίση για τα ανθρώπινα δικαιώματα που δημιούργησε ο αδικαιολόγητος και απρόκλητος πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», ανέφερε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζεν Ψάκι στο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Δεν θα επισκεφτεί το Κίεβο

Η προεδρία των ΗΠΑ προσπάθησε να βάλει τέλος στη σεναριολογία για το ότι ο Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί την Ουκρανία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα.

«Το ταξίδι θα είναι επικεντρωμένο στη συνέχιση της προσπάθειάς μας ο κόσμος να συσπειρωθεί υπέρ του ουκρανικού λαού και εναντίον της εισβολής του (ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν στην Ουκρανία», πάντως «δεν σχεδιάζεται ταξίδι στην Ουκρανία», διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μέσω Twitter.

Η πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ, δήλωσε με τη σειρά της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN πως δεν έχει συζητηθεί εξ όσων γνωρίζει καν το ενδεχόμενο ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους να πάει στην Ουκρανία. Υπενθύμισε ότι η Ουάσινγκτον έχει προχωρήσει στην έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας προς τους Αμερικανούς καλώντας τους να μην επισκέπτονται αυτή την «εμπόλεμη χώρα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λευκός Οίκος: O Μπάιντεν περιέγραψε στον Σι τις συνέπειες εάν η Κίνα βοηθήσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Μπάιντεν: «Δολοφόνος δικτάτορας» ο Πούτιν - Ανήθικος ο πόλεμος στην Ουκρανία

Μέτρα «Ασπίδα κατά του Πούτιν» ανακοίνωσε ο Μοραβιέτσκι στην Πολωνία

gazzetta
gazzetta reader insider insider