Το Πεκίνο ανησυχεί για την κατάσταση στην Ουκρανία - Καλεί σε αυτοσυγκράτηση

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το Πεκίνο ανησυχεί για την κατάσταση στην Ουκρανία - Καλεί σε αυτοσυγκράτηση
«Η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται», δήλωσε ο Ουάνγκ στον Μπλίνκεν. «Η Κίνα καλεί ξανά όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση», πρόσθεσε.

Η Κίνα ανησυχεί για την κατάσταση στην Ουκρανία, η οποία «επιδεινώνεται», δήλωσε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του όλες οι πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να επιλύσουν τις διαφορές μέσω του διαλόγου.

Οι νόμιμες ανησυχίες για την ασφάλεια οποιασδήποτε χώρας θα πρέπει να γίνονται σεβαστές, δήλωσε επίσης ο Ουάνγκ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινώνεται», δήλωσε ο Ουάνγκ στον Μπλίνκεν. «Η Κίνα καλεί ξανά όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση», πρόσθεσε.

Η Κίνα θα παραμείνει σε επαφή με όλες τις πλευρές, σημείωσε επίσης ο Ουάνγκ.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, ο Μπλίνκεν υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας εν μέσω της «επιθετικότητας» της Ρωσίας, δήλωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Γιατί τα κρέατα «έχουν προτεραιότητα» στις αυξήσεις τιμών λόγω πολέμου;

Στην 4η θέση της ΕΕ η Ελλάδα στην ανεπίσημη εργασία - Μάστιγα η υποδηλωμένη απασχόληση

Το «γεμάτο ταμείο» της Ελλάκτωρ, bonus μισό δισ. σε μετόχους - Εστιάζει σε ακίνητα, φιλοξενία, Μαρίνα Αλίμου

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider