Κρίση των φορτηγών στον Καναδά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Οντάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρίση των φορτηγών στον Καναδά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Οντάριο
Θα παρουσιαστούν νέα μέτρα κατά των διαδηλωτών, όπως η επιβολή προστίμων και η ενδεχόμενη ποινή φυλάκισης.

Ο πρωθυπουργός της περιφέρειας του Οντάριο στον Καναδά, Νταγκ Φορντ, ανακοίνωσε πως θέτει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των διαμαρτυριών από τους οδηγούς φορτηγών για τους κανόνες του κορονοϊού, που συνταράσουν τις τελευταίες μέρες τη χώρα της Βόρειας Αμερικής.

Σε δηλώσεις του, ο Φορντ ανέφερε πως θα συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο της περιφέρειας για την κήρυξη της έκτακτης ανάγκης και πως «θα δώσουμε άμεσα οδηγίες που θα καταστήσουν σαφές ότι είναι παράνομο και ποινικά διωκόμενο να σταματά και να απαγορεύεται η κίνηση αγαθών, προϊόντων και υπηρεσιών σε κρίσιμες υποδομές».

Ακόμα, ο ίδιος ανακοίνωσε πως θα παρουσιαστούν νέα μέτρα κατά των διαδηλωτών, όπως η επιβολή προστίμων και η ενδεχόμενη ποινή φυλάκισης για όσους αρνούνται τις υποδείξεις των αρχών ασφαλείας.

«Θα προχωρήσουμε σε κάθε αναγκαίο μέτρο για το άνοιγμα των συνόρων με τις ΗΠΑ» τόνισε ο Φορντ, συμπληρώνοντας πως η υποχρεωτικότητα για το «διαβατήριο εμβολιασμού» θα αρθεί στο μέλλον, χωρίς να δίνει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την άρση του μέτρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καναδάς: Προβλήματα στη λειτουργία των αυτοκινητοβιομηχανιών από τις διαμαρτυρίες των οδηγών φορτηγών

gazzetta
gazzetta reader insider insider