Ο Μπάιντεν ενέκρινε σχέδιο απομάκρυνσης των Αμερικανών από την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μπάιντεν ενέκρινε σχέδιο απομάκρυνσης των Αμερικανών από την Ουκρανία
Στο σχέδιο του Λευκού Οίκου περιλαμβάνεται η συμμετοχή 1.700 Αμερικανών στρατιωτών, που θα μείνουν εκτός του ουκρανικού εδάφους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έδωσε την έγκριση του σε σχέδιο των συμβούλων του για απομάκρυνση των Αμερικανών από την Ουκρανία, σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει στην ευρωπαϊκή χώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το σχέδιο του Πενταγώνου που ενέκρινε ο Αμερικανός πρόεδρος περιλαμβάνει την εμπλοκή 1.700 στρατιωτών των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Πολωνία.

Το εν λόγω στρατιωτικό προσωπικό δεν θα μπει επί ουκρανικού εδάφους, αλλά θα συνδράμει στην απομάκρυνση των υπηκόων των ΗΠΑ από την Ουκρανία, σε περίπτωση ρωσικής εισβολής, με το «τρέξιμο» σκηνών προσωρινής φιλοξενίας, κέντρων καταγραφής των στοιχείων των Αμερικανών στην Πολωνία και άλλα παρόμοια καθήκοντα

Όπως αναφέρει η WSJ, τα γεγονότα στο Αφγανιστάν με την αποχώρηση των Αμερικανών από τη χώρα της Μέσης Ανατολής το καλοκαίρι του 2021 έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που έλαβε η Ουάσινγκτον για το σχέδιο εκκένωσης των Αμερικανών από την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider