Ρωσία: «Πρόκληση» το ενδεχόμενο ουκρανικό αίτημα για αγορά αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων από τις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: «Πρόκληση» το ενδεχόμενο ουκρανικό αίτημα για αγορά αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων από τις ΗΠΑ
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ σχολίαζε μια πληροφορία σε ρωσικά ΜΜΕ σύμφωνα με την οποία το Κίεβο έκανε το αίτημα.

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα πως το αίτημα που φέρεται να υπέβαλε η Ουκρανία για την προμήθεια συστημάτων αντιαεροπορικών πυραύλων THAAD από τις Ηνωμένες Πολιτείες συνιστά "πρόκληση" και πως αν εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τέτοιων προμηθειών θα είναι ένα εμπόδιο για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Θα μείωνε τις πιθανότητες μιας πολιτικής διπλωματικής επίλυσης»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ σχολίαζε μια πληροφορία σε ρωσικά ΜΜΕ σύμφωνα με την οποία το Κίεβο έκανε το αίτημα. O Ριαμπκόφ είπε, σύμφωνα πάντα με το RIA, πως αν η Ουάσινγκτον εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παράσχει τέτοια συστήματα, αυτό θα μείωνε τις πιθανότητες μιας πολιτικής διπλωματικής επίλυσης της αντιπαράθεσης για την Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, σε άλλες δηλώσεις, ένα άλλος υφυπουργός Εξωτερικών, ο Αλεξάντερ Πανκίν είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, πως η Μόσχα ελπίζει πως οι εντάσεις για την Ουκρανία και τις απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας από τη Δύση θα επιλυθούν με διπλωματικό τρόπο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζελένσκι: Η Ουκρανία θέλει να δει πράξεις, όχι λόγια, από τον Πούτιν

Ρωσία: Η Βρετανία να σταματήσει τις απειλές περί κυρώσεων αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες

gazzetta
gazzetta reader insider insider