ΗΠΑ προς Ρωσία για ουκρανική κρίση: «Αποσύρετε τα στρατεύματα τώρα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ προς Ρωσία για ουκρανική κρίση: «Αποσύρετε τα στρατεύματα τώρα»
«Θα δούμε πώς θα πάει», δήλωσε ο Λαβρόφ, έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ.

Εφόσον η Ρωσία δεν σκοπεύει να εισβάλει στην Ουκρανία, αυτή είναι η ώρα να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από τα σύνορα των δύο χωρών, είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Εάν ο πρόεδρος Πούτιν πραγματικά δεν θέλει τον πόλεμο ή την αλλαγή καθεστώτος, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε στον Ρώσο ΥΠΕΞ Λαβρόφ ότι αυτή είναι η ώρα (η Μόσχα) να αποσύρει τους στρατιώτες και τον βαρύ οπλισμό και να ξεκινήσει έναν σοβαρό διάλογο... ο οποίος μπορεί να ενισχύσει τη συνολική ευρωπαϊκή ασφάλεια», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναγνώρισε ότι υπάρχουν λόγοι για να συζητηθούν οι ανησυχίες της Μόσχας μέσω απευθείας συνομιλιών με την Ουκρανία.

«Ο Άντονι Μπλίνκεν συμφώνησε ότι υπάρχουν λόγοι για να συνεχιστεί ο διάλογος (για το θέμα της ασφάλειας της Ρωσίας). Θα δούμε πώς θα πάει», δήλωσε ο Λαβρόφ στη ρωσική τηλεόραση, έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider