Βρετανία: Ουδέν σχόλιο από τον Τζόνσον μετά από τις νέες καταγγελίες για πάρτι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ουδέν σχόλιο από τον Τζόνσον μετά από τις νέες καταγγελίες για πάρτι
Μετά από τις αναφορές για πάρτι που οργανώθηκε στον κήπο της Ντάουντινγκ Στριτ τον Μάιο του 2020, εν μέσω lockdown.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν πρόκειται να πάει πουθενά και συνεχίζει να έχει την εμπιστοσύνη του λαού αυτής της χώρας δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μάικλ Έλις στο Κοινοβούλιο όταν ρωτήθηκε για τις αναφορές για ένα πάρτι που έγινε στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω των περιορισμών της πανδημίας της Covid-19.

Ο Τζόνσον είναι στόχος νέων επικρίσεων αλλά και αστυνομικής έρευνας αφού έγινε γνωστό ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι είχαν προσκληθεί σε ένα πάρτι που οργανώθηκε στον κήπο της Ντάουντινγκ Στριτ τον Μάιο του 2020, εν μέσω lockdown.

Σύμφωνα με πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, στο πάρτι αυτό συμμετείχαν ο 57χρονος Βρετανός πρωθυπουργός και η σύζυγός του Κάρι Σίμοντς, όπως και περίπου 40 εργαζόμενοι στη Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από πρόσκληση που έστειλε ο Μάρτιν Ρέινολντς, προσωπικός γραμματέας του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ερωτηθείς από έναν βουλευτή των Εργατικών της αντιπολίτευσης αν ο Τζόνσον θα παραιτηθεί αν διαπιστωθεί ότι παραβίασε το νόμο, ο Έλις απάντησε ότι αυτό είναι μια υποθετική θέση.

«Ο πρωθυπουργός δεν πάει πουθενά», είπε. «Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει την εμπιστοσύνη του λαού αυτής της χώρας», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορικά με το πάρτι και πρόσθεσε πως η τρέχουσα έρευνα χρειάζεται πρώτα να ολοκληρωθεί.

«Δεδομένων των ισχυρισμών και των εικασιών που έχουν αναφερθεί, το σωστό είναι να επιτραπεί η ανεξάρτητη έρευνα να επιτελέσει το έργο της», δήλωσε.

Συμπλήρωσε πως ο Τζόνσον έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον ανώτερο αξιωματούχο, τον προσωπικό γραμματέα του, Μάρτιν Ρέινολντς, ο οποίος σύμφωνα με το ITV έστειλε μέσω email την πρόσκληση για το πάρτι.

«Έπειτα από μια ιδιαίτερα πολυάσχολη περίοδο σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο να εκμεταλλευθούμε στο έπακρο τον καλό καιρό και να πιούμε κοινωνικά αποστασιοποιημένα ποτά στον κήπο του νούμερου 10 σήμερα το βράδυ», ανέφερε η πρόσκληση. «Παρακαλώ ελάτε από τις 18:00 και φέρτε τα ποτά σας!», προσέθετε.

Εάν η εσωτερική έρευνα της κυβέρνησης -η οποία καλύπτει μια σειρά από συναθροίσεις που φέρεται να παραβίασαν τους κανόνες του lockdown- αποδείξει αδικήματα, τότε οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να τιμωρηθούν, είπε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανικά ΜΜΕ: «Εφιάλτης πριν από τα Χριστούγεννα» για τον Μπόρις Τζόνσον

gazzetta
gazzetta reader insider insider