Γαλλία: Ο Μακρόν «ποντάρει» στην αστυνομοκρατία, εν όψει των προεδρικών εκλογών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Ο Μακρόν «ποντάρει» στην αστυνομοκρατία, εν όψει των προεδρικών εκλογών
Ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως θα «ελευθερώσει» έως και 3.500 αστυνομικούς και χωροφύλακες από τα καθήκοντα που έχουν έως σήμερα.

Δέσμευση για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Γαλλία έκανε ο Εμανουέλ Μακρόν, εν όψει των προεδρικών εκλογών στη δεύτερη ισχυρότερη χώρα της ΕΕ που είναι προγραμματισμένες για την άνοιξη του 2022.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο νυν πρόεδρος που θα διεκδικήσει τη δεύτερη θητεία του στις κάλπες του Απριλίου, ανέφερε ότι «σήμερα οι αστυνομικοί μας δεν κάνουν την διαφορά που θα μπορούσαν, προστατεύοντας και περιπολώντας τις γειτονίες μας.

Θα τους απαλλάξουμε από αυτά τα καθήκοντα, αναθέτοντας τα σε άλλο προσωπικό ή σε σύμπραξη με ιδιώτες, "ελευθερώνοντας" έως και 3.500 αστυνομικούς και χωροφύλακες από τα καθήκοντα που έχουν έως σήμερα».

Απαντώντας στις κατηγορίες για ελλιπή μέτρα αστυνόμευσης και ασφάλειας επί της προεδρίας του από τους άλλους υποψηφίους για την προεδρία της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν και Έρικ Ζέμουρ, ο Μακρόν απάντησε πως «τα τελευταία 5 χρόνια έχουν επανεφεύρει την ασφάλεια μας. Και αυτό φαίνεται στη μείωση των ληστειών και άλλων εγκλημάτων».

Όπως σημειώνει το Reuters, ο Μακρόν δεν έχει ανακοινώσει επισήμως ότι θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο, όμως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα δώσει το «παρών» στις εκλογές της άνοιξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση από αντιεμβολιαστές σε πολιτικό μέλος του κόμματος του Μακρόν

gazzetta
gazzetta reader insider insider