Πλεύρης: Λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο 7μηνο χωρίς την τρίτη δόση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλεύρης: Λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο 7μηνο χωρίς την τρίτη δόση
Ο υπουργός Υγείας, σημείωσε πως έχει σχεδόν αποφασιστεί και οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την Πρωτοχρονιά. 

Τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά από 7 μήνες, αν δεν έχει γίνει η αναμνηστική δόση, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας πως έχει σχεδόν αποφασιστεί και οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την Πρωτοχρονιά.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 50 ετών. «Δεν είμαστε δογματικοί στην υποχρεωτικότητα αλλά εξετάζουμε να επεκταθεί με ηλικιακά κριτήρια», είπε προσθέτοντας πως εξετάζεται επίσης μελλοντικά το να μην έχουν πρόσβαση οι ανεμβολίαστοι ούτε στους εξωτερικούς χώρους, επισημαίνοντας ότι αυτό το έχουν ζητήσει ήδη οι ειδικοί.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε η μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι πολύ μεγάλη και κινείται στις μικρές ηλικίες. Μόλις το 6% των κρουσμάτων αφορά τους άνω των 60 ετών, ενώ Αττική και Κρήτη πλήττονται περισσότερο.

Όσον αφορά τα σχολεία, είπε ότι θα ανοίξουν και εάν χρειαστούν παρεμβάσεις στα πρωτοκόλλα θα γίνει βάσει των εισηγήσεων των ειδικών.

Τέλος, αναφερόμενος στα νέα μέτρα, επισήμανε ότι δεν πρόκειται για παρατεταμένα μέτρα και αν χρειαστεί οποιαδήποτε παρέμβαση θα γίνει. Εκτίμησε ωστόσο ότι δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη παράταση, καθώς ο κύκλος της όμικρον πιθανόν θα είναι σύντομος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έως και τις 16 Ιανουαρίου σε ισχύ τα νέα μέτρα - Πώς θα λειτουργούν εστίαση και διασκέδαση

Γώγος: Δεν αποκλείεται να φτάσουμε τα 100.000 κρούσματα τη μέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider