ΕΕ: Σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό των κανόνων κατά της εμπορίας ανθρώπων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Σε δημόσια διαβούλευση οι προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό των κανόνων κατά της εμπορίας ανθρώπων
Θα διερευνήσει συγκεκριμένα τη δυνατότητα να καταστεί ποινικό αδίκημα η χρήση υπηρεσιών που προέρχονται από θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολογεί δημόσια διαβούλευση σχετικά με το μέλλον της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων πιθανών τρόπων ενίσχυσης, ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου πλαισίου.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, αυτή η δημόσια διαβούλευση θα παράσχει στο κοινό την ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις του, ενώ τα αποτελέσματά της θα τροφοδοτήσουν την αξιολόγηση και την πιθανή αναθεώρηση της οδηγίας της ΕΕ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Από το 2011, η οδηγία αυτή αποτελεί τη ραχοκοκαλιά των προσπαθειών της ΕΕ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Ωστόσο, πρόσφατες εκθέσεις προόδου δείχνουν ότι η εμπορία ανθρώπων έχει εξελιχθεί, γεγονός που πιθανώς απαιτεί τροποποίηση της ισχύουσας οδηγίας.

Όπως ανακοινώθηκε στη στρατηγική της ΕΕ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, η αναθεώρηση θα έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό των κανόνων αυτών και θα διερευνήσει συγκεκριμένα τη δυνατότητα να καταστεί ποινικό αδίκημα η χρήση υπηρεσιών που προέρχονται από θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 22 Μαρτίου 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider