ΚΙΝΑΛ: Έκλεισαν οι κάλπες- Εν αναμονή του αποτελέσματος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΚΙΝΑΛ: Έκλεισαν οι κάλπες- Εν αναμονή του αποτελέσματος
Στις 21:00 τα επίσημα πρώτα αποτελέσματα. Ψήφισαν περισσότεροι από 200.000.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:35

Έκλεισαν οι κάλπες της ψηφοφορίας του Β' γύρου για την εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, μετά και την ημίωρη παράταση που δόθηκε, από την αρμόδια Επιτροπή εκλογών (ΕΔΕΚΑΠ) για να μπορέσουν να ψηφίσουν όλοι όσοι ανέμεναν σε ορισμένα εκλογικά τμήματα.

Η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ ξεπέρασε τις 200.000 ψηφοφόρους- συγκεκριμένα έφτασε στις 206.180 ψηφοφόρους.

Στο μεταξύ ακυρώθηκε η εκλογική διαδικασία στον Ορχομενό και την Ερέτρια από την ΕΔΕΚΑΠ γιατί δεν ακολουθήθηκαν οι οδηγίες που είχε δώσει.

Σε περίπου 1,5 ώρα πρόκειται να ανακοινωθούν τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα.

Οι κάλπες του δεύτερου γύρου για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ άνοιξαν από τις 7 το πρωί, με τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών και την προεδρία. Οι κάλπες ήταν προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το απόγευμα, όμως η λόγω της αυξημένης προσέλευσης η διαδικασία παρατάθηκε για 30 λεπτά.

Οι διαδικασίες στον Β' γύρο ήταν πιο γρήγορες, καθώς οι υποψήφιοι είναι δύο, δεν χρειαζόταν να συμπληρωθεί αίτηση μέλους ή φίλου, ούτε οι ψηφοφόροι να πληρώσουν εκ νέου τα 3 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αρμόδια Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ για τις εσωκομματικές εκλογές (ΕΔΕΚΑΠ), δικαίωμα ψήφου είχαν όσοι είχαν ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή, στον α' γύρο και δεν θα πληρώσουν εκ νέου 3 ευρώ.

«Ζητώ από τους 270.000 Έλληνες δημοκράτες να έρθουν εκ νέου στις κάλπες και να μου δώσουν καθαρή εντολή ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής προοπτικής και εγώ δεσμεύομαι ότι το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη» τόνισε από την Κοζάνη, δύο ημέρες πριν από τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κάλεσμα για συμμετοχή όλων όσοι προσήλθαν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο απηύθυνε και ο Γιώργος Παπανδρέου, ήδη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, τονίζοντας πως θα αποφασίσουν για την τύχη της παράταξης «για τις αξίες της και την προοδευτική της ταυτότητα».

Ανδρουλάκης: Ζητώ καθαρή εντολή

Καθαρή εντολή ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ψήφισε στο εκλογικό κέντρο του ΚΙΝΑΛ στο εκλογικό τμήμα του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου.

Εξερχόμενος ο από το εκλογικό κέντρο, ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος ανέφερε: «Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για την πατρίδα, για την δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται. Ζητώ και αυτή την Κυριακή μεγάλη συμμετοχή από τους δημοκρατικούς πολίτες. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε ισχυρή τη δημοκρατική παράταξη».

Παπανδρέου: Σήμερα ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του κινήματος

Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε λίγο μετά τις 11:00 στο δημαρχείο της Νίκαιας. Αφού άσκησε το εκλογικό δικαίωμα δήλωσε: «Την περασμένη Κυριακή, με τη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε, στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη, που θα είναι ευεργετική για τον τόπο».

«Σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες, ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του κινήματος, με ισχυρή φωνή στη βουλή, για μια δίκαιη και πράσινη κοινωνία. Από αύριο μας περιμένουν πολλή δουλειά και νέοι αγώνες για την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής και της ανθρωπιάς», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά-Η Ελλάδα ψηλά

«Σήμερα ολοκληρώνεται η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατικής Παράταξης», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος που ψήφισε το πρωί στη Μεταμόρφωση. Προσέθεσε χαρακτηριστικά πως «ως πιστός και μάχιμος στρατιώτης της συμμετέχω με χαρά και τιμή στην εκλογική διαδικασία με το ίδιο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά. Η Ελλάδα ψηλά».

Τα αποτελέσματα του Α' γύρου

Υπενθυμίζεται ότι στον Α' γύρο νικητής είχε αναδειχθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 36,88% και δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 27,97%, οι οποίοι προκρίθηκαν στον Β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών .

Αναλυτικά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος είχαν λάβει:

Νίκος Ανδρουλάκης: 36.88% - 99.120 ψήφοι

Γιώργος Παπανδρέου: 27.97% - 75.183 ψήφοι

Ανδρέας Λοβέρδος: 25.98% - 69.827 ψήφοι

Παύλος Χρηστίδης: 3.25% - 8.733 ψήφοι

Παύλος Γερουλάνος: 2.99% - 8.027 ψήφοι

Χάρης Καστανίδης: 2,94% - 7.908 ψήφοι

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Προειδοποιήσεις ΕΔΕΚΑΠ για να μην προκύψουν ζητήματα ακύρωσης σε εκλογικά τμήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider