Η ΕΕ αποφάσισε την ένταξη της Κροατίας στη ζώνη Σένγκεν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ΕΕ αποφάσισε την ένταξη της Κροατίας στη ζώνη Σένγκεν
Μετά από τις διαβεβαιώσεις του Ζάγκρεμπ προς τις Βρυξέλλες για το ότι η Κροατία μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία των συνόρων της.

Την ένταξη της Κροατίας στη ζώνη Σένγκεν αποφάσισαν οι κυβερνήσεις των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από τις διαβεβαιώσεις του Ζάγκρεμπ προς τις Βρυξέλλες για το ότι η Κροατία μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία των συνόρων της.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Ίλβα Τζόχανσον, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου πως «η Κροατία είναι έτοιμη», χωρίς να αναφέρει το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει να ισχύ η ένταξη της Κροατίας στην Σένγκεν.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η ζώνη Σένγκεν φιλοξενεί περισσότερους από 420 εκατομμύρια ανθρώπους σε 26 χώρες. Η απομάκρυνση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα μεταξύ των κρατών της Σένγκεν αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Σχεδόν 1,7 εκατομμύριο άνθρωποι διαμένουν σε ένα κράτος Σένγκεν και εργάζονται σε άλλο. Οι άνθρωποι έχουν χτίσει τις ζωές τους με βάση τις ελευθερίες που προσφέρει η Σένγκεν, με 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους να διασχίζουν τα κράτη Σένγκεν κάθε μέρα.

Η ελεύθερη ροή ανθρώπων, αγαθών και υπηρεσιών βρίσκεται στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι βασική για την ανάκαμψη της Ευρώπης μετά την κρίση του κορονοϊού, αναφέρει η Επιτροπή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποίηση από Κροατία: Η δημοκρατία στα Δυτικά Βαλκάνια βρίσκεται σε κίνδυνο

Η "μίνι-Σένγκεν" των Βαλκανίων θα ανοίξει το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider