Οικονόμου: Οι προβλέψεις Κομισιόν επιβεβαιώνουν τη δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οικονόμου: Οι προβλέψεις Κομισιόν επιβεβαιώνουν τη δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας
Οι προβλέψεις δείχνουν ότι η χώρα θα έχει τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη, ενώ θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση της ανεργίας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Πριν από λίγο δημοσιεύτηκαν οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2021, 2022 και 2023 για τις χώρες της ευρωζώνης και της ΕΕ. Για τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης για το 2021, 7,1% που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ρυθμός ανάπτυξης στην ευρωζώνη, με μέσο όρο 5% και σημαντικά αυξημένος από τις καλοκαιρινές της προβλέψεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Για το 2022 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 5,1% σημαντικά υψηλότερος από τον μέσο όρο που είναι στο 4,3% και για το 2023 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 3,6% επίσης αυξημένος με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που θα είναι στο 2,4% για την ευρωζώνη».

«Ταυτόχρονα οι προβλέψεις δείχνουν ότι η χώρα μας θα έχει τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη ενώ θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση της ανεργίας. Οι προβλέψεις αυτές επιβεβαιώνουν τη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δικαιώνουν τη μεταρρυθμιστική μας πολιτική, επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά ότι η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο, με μια πολιτική που αποδίδει αποτελέσματα και που διαμορφώνει σταθερές βάσεις προκοπής και ευημερίας για όλους τους Έλληνες».

Στο θέμα της πανδημίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η έξαρση της πανδημίας αφορά όπως παρατηρεί ο καθένας όλο το βόρειο ημισφαίριο και όχι μόνο την Ελλάδα. Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον της δυναμικής κλιμάκωσης των κρουσμάτων η χώρα μας εξακολουθεί την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας με την οικονομία, την εκπαίδευση, την κοινωνία πλήρως λειτουργικές χωρίς να έχουμε εξαντλήσει ακόμα όλα τα περιθώρια αντίδρασης και άμυνας στον κορονοϊό. Η βασική, η ασφαλέστερη, η αποδοτικότερη οδός περιορισμού των κρουσμάτων αλλά και των συνεπειών της ασθένειας είναι όπως έχουν καταλήξει όλοι οι αρμόδιοι επιστήμονες, ο εμβολιασμός».

Παράλληλα, υπογράμμισε συνοπτικά σε αυτό το σημείο ότι «η πανδημία του κορονοϊού αποτελεί μια σύνθετη και πολυεπίπεδη κρίση, όχι μόνο με υγειονομικές διαστάσεις. Η κυβέρνησή μας μ' ένα ισορροπημένο σχέδιο, εξακολουθεί να προσπαθεί. Προσπαθεί, να περιορίσει τις ανθρώπινες απώλειες και ταυτόχρονα να διασφαλίσει τη ζωή σε κάθε έκφανσή της».

Ακολούθως ο κ. Οικονόμου πέρασε στα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο. Είπε: «Είναι γνωστό ότι η κυβέρνησή μας ήταν από τις πρώτες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που έλαβαν μέτρα στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακή κρίσης και συνεχίζουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Μετά την πρώτη επέκταση των μέτρων προχωρήσαμε χθες και σε μία ακόμη που αφορά όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας για τη χαμηλή τάση αφορά και επιχειρήσεις καθώς και τους οικιακούς καταναλωτές φυσικού αερίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider