Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία: Ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ διευρύνει τη διαφορά έναντι της Μαρί Λεπέν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία: Ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ διευρύνει τη διαφορά έναντι της Μαρί Λεπέν
Μια δημοσκόπηση του Harris Interactive κατέδειξε πως ο Ζεμούρ ενισχύεται στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Μακρόν.

Μια δημοσκόπηση του Harris Interactive κατέδειξε πως ο Γάλλος ακροδεξιός σχολιαστής Ερίκ Ζεμούρ ενισχύεται στη δεύτερη θέση, πίσω από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στην πρόθεση ψήφου για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου χρόνου.

Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε σήμερα, δείχνει τον Ζεμούρ να συγκεντρώνει18-19% των ψήφων στον πρώτο γύρο, ένα ποσοστό ενισχυμένο κατά μία ποσοστιαία μονάδα και να διευρύνει τη διαφορά έναντι της Μαρίν Λεπέν, της επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός.

Ο Μακρόν διατηρεί το προβάδισμά του, με ένα σταθερό 23-24%.

Βάσει της νέας δημοσκόπησης ο Ζεμούρ εξασφαλίζει ποσοστό 19% των ψήφων στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο, εάν ο πρώην διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ κερδίσει την υποψηφιότητα του κεντροδεξιού κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι στις 4 Δεκεμβρίου και 18% εάν επικρατήσει ο Ξαβιέ Μπερτράν ή η Βαλερί Πεκρές.

Σύμφωνα με την έρευνα της κοινής γνώμης, η Λεπέν χάνει μία ποσοστιαία μονάδα και συγκεντρώνει 15-16% στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris προβλέπει πως ο Μακρόν θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο έναντι οποιουδήποτε αντιπάλου, εξασφαλίζοντας 58% των ψήφων έναντι του Ζεμούρ και 55% έναντι της Λεπέν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider