Πορτογαλία: Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2022 - Προς πρόωρες εκλογές η χώρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πορτογαλία: Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2022 - Προς πρόωρες εκλογές η χώρα
Με ψήφους 117 κατά του νομοσχεδίου, 108 υπέρ και 5 αποχές, ο προϋπολογισμός καταψηφίστηκε από τους συμμάχους του σοσιαλδημοκράτη Κόστα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας και το Αριστερό Μπλοκ.

Το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2022 που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση μειοψηφίας του Αντόνιο Κόστα, ανοίγοντας τον δρόμο προς πρόωρες εκλογές στη χώρα.

Με ψήφους 117 κατά του νομοσχεδίου, 108 υπέρ και 5 αποχές, ο προϋπολογισμός καταψηφίστηκε από τους συμμάχους του σοσιαλδημοκράτη Κόστα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας και το Αριστερό Μπλοκ, με τα δύο κόμματα να ζητούν περισσότερα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και του δημοσίου συστήματος Υγείας της Πορτογαλίας.

Ακόμα, το νομοσχέδιο προέβλεπε περικοπές στον φόρο εισοδήματος για τη μεσαία τάξη και αυξημένες δημόσιες επενδύσεις προκειμένου να δοθεί ώθηση στην ανάκαμψη μετά την πανδημία, αλλά και μείωση του ελλείμματος στο 3,2% του ΑΕΠ από 4,3% το 2021.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας δήλωσε πως προέχει η πολιτική μείωσης του δημοσίου χρέους της χώρας και τόνισε πως δεν θα δεχθεί να μειωθεί η προσπάθεια που έχει κάνει η κυβέρνηση του για να καταστήσει βιώσιμα τα δημοσιονομικά της Πορτογαλίας.

Ακόμα, ο Κόστα ανέφερε πως δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί από τη θέση και τόνισε πως θα ηγηθεί του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στις επερχόμενες εκλογές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πορτογαλία: Το αδιέξοδο για τον προϋπολογισμό πιθανόν να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές

gazzetta
gazzetta reader insider insider