Διεθνή
13-10-2021 | 18:59

Σολτς: Θα έχουμε κυβέρνηση «φωτεινού σηματοδότη» πριν από τα Χριστούγεννα

Newsroom
Μοιράσου το
Σολτς: Θα έχουμε κυβέρνηση «φωτεινού σηματοδότη» πριν από τα Χριστούγεννα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς εμφανίστηκε σήμερα σίγουρος μετά από αρκετούς γύρους διερευνητικών συζητήσεων ότι θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση «φωτεινού σηματοδότη» με τους Πράσινους και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) πριν από τα Χριστούγεννα.

«Οι διερευνητικές συνομιλίες λαμβάνουν χώρα σε μια πολύ, πολύ καλή και εποικοδομητική ατμόσφαιρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο στόχος του SPD, των Πρασίνων και του FDP μπορεί να πραγματοποιηθεί, δηλαδή να έχουμε μια νέα κυβέρνηση πριν από τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο νυν αντικαγκελάριος σήμερα στην Ουάσινγκτον όπου βρίσκεται για να λάβει μέρος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G20.

Να επισημανθεί, πως το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Civey έθεσε στους πολίτες το ερώτημα «Ποιος θα θέλατε να είναι ο διάδοχος του νυν προέδρου του CDU Άρμιν Λάσετ;» για λογαριασμό της διαδικτυακής ενημερωτικής πύλης GMX και η πλειοψηφία των υποστηρικτών των Χριστιανοδημοκρατών, το 35%, απάντησε τον Φρίντριχ ΜερτςΔεύτερος ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν με ποσοστό 14%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.