ΕΕ: Οι χώρες έχουν το δικαίωμα να κατασκευάζουν φράχτες στα σύνορά τους

Newsroom
Μοιράσου το
ΕΕ: Οι χώρες έχουν το δικαίωμα να κατασκευάζουν φράχτες στα σύνορά τους
Οι χώρες της ΕΕ έχουν «τη δυνατότητα και το δικαίωμα να κατασκευάζουν φράχτες» στα σύνορά τους δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον.

Τελευταία ενημέρωση 22:59

ι χώρες της ΕΕ έχουν «τη δυνατότητα και το δικαίωμα να κατασκευάζουν φράχτες» στα σύνορά τους δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, τονίζοντας ότι δεν θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ, απαντώντας σρ επιστολή των 12 χωρών με την οποία ζητούσαν να χρηματοδοτηθούν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό τα έργα αυτά.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Λουξεμβούργο, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, η Ίλβα Γιόχανσον, η οποία μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, είναι οι αποδέκτες της επιστολής δώδεκα χωρών της ΕΕ που ζήτησαν από τις Βρυξέλλες να χρηματοδοτήσει την κατασκευή φραχτών στα σύνορά τους για να εμποδίσουν την άφιξη μεταναστών, απάντησε: «Δεν το νομίζω» (σ.σ. ότι θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ). «Στο νέο σύμφωνο για το άσυλο και τη μετανάστευση, η Κομισιόν έχει βάλει στο τραπέζι πολλές προτάσεις για την καλύτερη προστασία των συνόρων της ΕΕ που πρέπει να υιοθετηθούν πριν γίνουν νέες προτάσεις», δήλωσε, σημειώνοντας παράλληλα ότι «τα κονδύλια της ΕΕ είναι περιορισμένα». «Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερα χρήματα από αυτά που υιοθέτησε το Συμβούλιο το οποίο αποφάσισε την περικοπή των κονδυλίων για το μεταναστευτικό και για την εξωτερική δράση», είπε η Γιόχανσον.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση για την τρομοκρατική απειλή από το Αφγανιστάν, η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων είπε ότι ανησυχεί για τον κίνδυνο η Αλ Κάιντα να ανακάμψει στο Αφγανιστάν. «Εκτιμώ ότι το επίπεδο συναγερμού δεν είναι αρκετά υψηλό. Πρέπει να γίνουν περισσότερα. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι που φτάνουν από το Αφγανιστάν έχουν περάσει τους απαραίτητους ελέγχους και έχουν καταγραφεί. Είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.