Κρεμλίνο: Η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί το πετρέλαιο και το φυσικό της αέριο ως όπλο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρεμλίνο: Η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί το πετρέλαιο και το φυσικό της αέριο ως όπλο
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα διαφωνεί με τα σχόλια αυτά.

Η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί το πετρέλαιο και το φυσικό της αέριο ως όπλο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, απαντώντας σε σχόλιο Αμερικανού αξιωματούχου.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, είχε δηλώσει χθες Πέμπτη, ότι «η Ρωσία έχει μια ιστορία του να χρησιμοποιεί την ενέργεια ως εργαλείο εξαναγκασμού, ως πολιτικό όπλο».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα διαφωνεί με τα σχόλια αυτά.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρόκειται για μια λανθασμένη εκτίμηση», δήλωσε ο Πεσκόφ στην καθιερωμένη ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους.

Είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές οι οποίες, επιβάλλοντας κυρώσεις, απειλούν τώρα να συμβάλουν σε ανισορροπίες στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.

Αξίζει να επισημανθεί, πως ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πρόσφατα πως η Gazprom πρέπει να συνεχίσει να τηρεί τις υποχρεώσεις της των συμβολαίων που προβλέπουν την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας. Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι «δεν πρέπει κανένας να μπαίνει σε δύσκολη θέση, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας, παρά τα άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τις ρώσο -ουκρανικές σχέσεις μέχρι σήμερα, και δεν πρέπει να υπονομεύεται η εμπιστοσύνη προς την Gazprom που είναι ένας αξιόπιστος, απόλυτα αξιόπιστος εταίρος από όλες τις απόψεις».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider