Η Μέρκελ αναμένει ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης θα είναι ταχύτερος από το 2017

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Μέρκελ αναμένει ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης θα είναι ταχύτερος από το 2017
Μέρκελ
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εκτιμά ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση πιο γρήγορα από ό,τι μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εκτιμά ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση πιο γρήγορα από ό,τι μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017. Εκτιμά δε εμμέσως ότι νέος καγκελάριος θα είναι ο Όλαφ Σoλτς.

Η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε μετά τη σημερινή συνάντησή της με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι στη Ρώμη «Η επιτυχημένη συνεργασία μας θα συνεχιστεί μέχρι να με αντικαταστήσει ο νέος Γερμανός καγκελάριος. Και αυτό θα γίνει σίγουρα πιο γρήγορα από ό,τι έγινε την τελευταία φορά». Μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017, χρειάστηκαν περισσότεροι από πέντε μήνες για να ορισθεί η νέα κυβέρνηση.

Επιπλέον, η Μέρκελ φαίνεται να εκτιμά ότι ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) Όλαφ Σολτς θα είναι ο διάδοχός της. Όταν ρωτήθηκε τι γνώμη έχει για παρατηρήσεις του Σοσιαλδημοκράτη πολιτικού σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, απάντησε ότι «ο ίδιος ο Σολτς θα μπορεί να τοποθετηθεί (επί του θέματος) μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία συνασπισμού για τη νέα κυβέρνηση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider