Βορίδης: Κανονικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου - Ανακοινώσεις εντός της ημέρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βορίδης: Κανονικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου - Ανακοινώσεις εντός της ημέρας
Κανονικά θα διεξαχθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Κανονικά θα διεξαχθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, παραπέμποντας σε απόφαση που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ερωτηθείς για τις παρελάσεις εξήγησε πως θα γίνουν κανονικά «με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας». Σημείωσε, δε, ότι από τη στιγμή που «έχουμε άνοιγμα των περισσότερων δραστηριοτήτων, προφανώς αυτό γίνεται με κάποιους περιορισμούς».

Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σκέψη για παρέλαση μόνο με εμβολιασμένους, ενώ δεν θα υπάρχουν και προσκλήσεις όπως είχε συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Όπως επεσήμανε, όμως, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου «το κυρίαρχο μέτρο θα είναι η ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικής μάσκας».

Τέλος, αναφερόμενος στη γενική πορεία του κορονοϊού στη χώρα, ο υπουργός είπε: «Αν και δεν χειρίζομαι το θέμα κοιτώ την πίεση στο σύστημα υγείας. Εκεί είναι ισορροπημένα τα πράγματα, υπάρχει μια πίεση στη βόρεια Ελλάδα. Στο ΕΣΥ υπάρχουν αντοχές κυρίως ως προς το θέμα των ΜΕΘ. Η γενική εικόνα είναι μια εικόνα ισορροπίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider