Διεθνή
03-10-2021 | 18:06

Reuters: Αξιωματούχος των ΗΠΑ προβλέπει συμβιβασμό στους Δημοκρατικούς με περικοπή του νομοσχεδίου για το κοινωνικό κράτος

Newsroom
Μοιράσου το
Reuters: Αξιωματούχος των ΗΠΑ προβλέπει συμβιβασμό στους Δημοκρατικούς με περικοπή του νομοσχεδίου για το κοινωνικό κράτος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε σήμερα ότι οι Δημοκρατικοί θα απογοητευτούν καθώς το Δημοκρατικό Κόμμα αναπροσαρμόζει περιοριστικά την αντζέντα του προέδρου Τζο Μπάιντεν, προκειμένου αυτή να ανταποκριθεί στις πολιτικές πραγματικότητες, αλλά τόνισε ότι τα δύο κεντρικά νομοθετήματα (αναβάθμιση υποδομών, κοινωνικές δαπάνες) θα γίνουν νόμοι των ΗΠΑ.

«Οι άνθρωποι θα απογοητευτούν. Δεν θα λάβουν όλα όσα περιμένουν. Αυτή είναι η τέχνη της νομοθεσίας, αλλά ο στόχος εδώ είναι να έχουμε και τα δύο νομοσχέδια, ενώ θα δώσουμε μάχη, μέχρι να τα περάσουμε» δήλωσε ο Σέντρικ Ρίτσμοντ διευθυντής του Γραφείου Δημόσιας Συνεργασίας του Λευκού Οίκου στην εκπομπή «Meet the Press» του NBC.

O πρόεδρος Μπάιντεν επισκέφτηκε το Καπιτώλιο την Παρασκευή σε μία προσπάθεια τερματισμού της διαμάχης μεταξύ των μετριοπαθών και των προοδευτικών εντός του Δημοκρατικού Κόμματος, που απειλεί την ψήφιση των δύο κεντρικών νομοσχεδίων για την πολιτική του ατζέντα.

Πηγή: Reuters

Photo @Associated Press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.