Πράσινοι (Γερμανία): Δεν θα είναι εύκολη η συνεργασία για την κλιματική αλλαγή με κανέναν εταίρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πράσινοι (Γερμανία): Δεν θα είναι εύκολη η συνεργασία για την κλιματική αλλαγή με κανέναν εταίρο
κλιματική αλλαγή
Τις διαδηλώσεις για το κλίμα σε εκατοντάδες γερμανικές πόλεις η Γκέρινγκ-Έκαρντ δήλωσε πως δεν τις θεωρεί εκστρατεία υποστήριξης υπέρ των Πρασίνων.

Η εφαρμογή των μέτρων προστασίας του κλίματος μετά τις εκλογές δεν θα είναι εύκολη με κανέναν από τους πιθανούς εταίρους συνασπισμού κατά την άποψη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του κόμματος των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ.

«Η αποφασιστικότητα για την προστασία του κλίματος, όπως είδαμε τα τελευταία πολλά, πολλά χρόνια και τις κοινοβουλευτικές περιόδους, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη», δήλωσε σήμερα στο περιθώριο του συλλαλητηρίου "Παρασκευές για το μέλλον" ("Fridays for Future") στην ανατολικογερμανική πόλη Ιένα η Πράσινη πολιτικός.

Στην ερώτηση εάν ελπίζει ότι μια αριστερή συμμαχία (SPD-Πράσινοι-Αριστερά) θα διευκολύνει περισσότερο την υλοποίηση των κλιματικών στόχων από ό,τι ένας συνασπισμός με Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), απάντησε: «Δεν θα είναι εύκολο με κανέναν»

Τις διαδηλώσεις για το κλίμα σε εκατοντάδες γερμανικές πόλεις η Γκέρινγκ-Έκαρντ δήλωσε πως δεν τις θεωρεί εκστρατεία υποστήριξης υπέρ των Πρασίνων. «Η κλιματική κρίση δεν περιμένει τις ημέρες των εκλογών ή διαπραγματεύσεις συνασπισμού, είναι ήδη εδώ», τόνισε.

Απαντώντας στην κριτική ότι το πράσινο εκλογικό πρόγραμμα δεν είναι αρκετό για να επιτευχθεί ο στόχος του 1,5°C της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, είπε: «Το πράσινο εκλογικό πρόγραμμα είναι το πιο φιλόδοξο, βρισκόμαστε στον δρόμο για 1,5°C. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια στόχος των Πρασίνων είναι να επιτευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα. Θα πρέπει ασφαλώς να προσαρμοστούν κάποια μέτρα, αλλά είναι αποφασιστικής σημασίας να ξεκινήσουμε τώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider