Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στο Κατάρ, με την προσοχή στο Αφγανιστάν

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στο Κατάρ, με την προσοχή στο Αφγανιστάν
Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, 4 Αμερικανοί πολίτες εκκενώθηκαν οδικώς από το Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν να είναι ενήμεροι για την επιχείρηση.

Στο Κατάρ βρίσκεται τη Δευτέρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, με στόχο την επίβλεψη των εξελίξεων στον Αφγανιστάν.

Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, νωρίτερα 4 Αμερικανοί πολίτες εκκενώθηκαν οδικώς από το Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν να είναι ενήμεροι για την επιχείρηση εκκένωσης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα ευχαριστήσει το Κατάρ και τη Γερμανία για τη βοήθειά τους στην Ουάσινγκτον να απομακρύνει χιλιάδες ανθρώπους από την Καμπούλ. Θα συναντηθεί επίσης με ανώτερους αξιωματούχους του Κατάρ και της Γερμανίας. Στη Γερμανία θα συνδιοργανώσει επίσης μια υπουργική συνάντηση για το Αφγανιστάν.

Σημειώνεται πως το Κατάρ προσπαθεί να εδραιωθεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ των χωρών της Δύσης και των Ταλιμπάν, από τα μέσα Αυγούστου, όταν η ισλαμιστική οργάνωση κατέλαβε την εξουσία στην Καμπούλ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ισχυρή παράσταση νίκης στη ΝΔ δίνει η Real Polls - Φουλ εσωστρέφεια με διαγραφή Οδυσσέα ξαφνικά ο Ανδρουλάκης

«Κατά κύματα» μέτρα στήριξης σχεδιάζει η κυβέρνηση - Τα επόμενα βήματα

Οι 10 πλουσιότεροι ιδιοκτήτες ομάδων για το 2026

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider