Γερμανικές εκλογές: H Mπέρμποκ κατηγορεί CDU, CSU και FDP ότι ευνοούν τους πλούσιους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανικές εκλογές: H Mπέρμποκ κατηγορεί CDU, CSU και FDP ότι ευνοούν τους πλούσιους
Αναλένα Μπέρμποκ
«Χριστιανοδημοκράτες, Χριστιανοκοινωνιστές και Φιλελεύθεροι κάνουν πολύ λίγα για να ξεπεραστεί ο κοινωνικός διχασμός» ανέφερε η Αναλένα Μπέρμποκ.

Στην τελική φάση της προεκλογικής εκστρατείας, οι Πράσινοι οριοθετούνται σαφώς από Χριστιανοδημοκράτες /Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) και Φιλελεύθερους (FDP) κατηγορώντας τους ότι ευνοούν του πλούσιους.

«Χριστιανοδημοκράτες, Χριστιανοκοινωνιστές και Φιλελεύθεροι κάνουν πολύ λίγα για να ξεπεραστεί ο κοινωνικός διχασμός. Αντιθέτως, επικεντρώνονται κυρίως στην απαλλαγή των πλουσίων και δεν έχουν ιδέα πώς να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις που απαιτούνται για την ώθηση του εκσυγχρονισμού», δήλωσε η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Frankfurter Rundschau».

«Οι Πράσινοι θέλουν μια προστασία του κλίματος η οποία να συμβαδίζει με μια ισχυρή κοινωνική πολιτική. Αυτό που με θυμώνει είναι το γεγονός ότι ιδίως οι Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές ανακαλύπτουν πάντα την κοινωνική τους ευαισθησία όταν αυτή χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για την αποτροπή της προστασίας του κλίματος», πρόσθεσε.

Η Μπέρμποκ επέκρινε επίσης και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD). «Οι Πράσινοι και οι Σοσιαλδημοκράτες είναι μεν κοντά σε κοινωνικά και οικονομικά θέματα, αλλά όταν πρόκειται για την προστασία του κλίματος, το SPD βάζει φρένο», τόνισε.

Τέλος, η Μπέρμποκ είπε για το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke): «Όταν πρόκειται για την ανάληψη ευθύνης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, βάζει τον εαυτό της στο περιθώριο».

Πηγή: Frankfurter Rundschau

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider