Τζανακόπουλος: Μπούμερανγκ για τον κ. Μητσοτάκη το πολιτικό τέχνασμα με την υπουργοποίηση Αποστολάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζανακόπουλος: Μπούμερανγκ για τον κ. Μητσοτάκη το πολιτικό τέχνασμα με την υπουργοποίηση Αποστολάκη
«Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε χθες ένα κόλπο που του γύρισε μπούμερανγκ», υπογράμμισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε χθες ένα κόλπο που του γύρισε μπούμερανγκ», υπογράμμισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Προγράμματος» της ΕΡΤ.

Αναφερθείς στο «φιάσκο» με την προσπάθεια υπουργοποίησης του Ευάγγελου Αποστολάκη, σημείωσε πως «δεν επρόκειτο για απόπειρα συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, όπως το παρουσίασε η κυβέρνηση, αλλά για ένα κόλπο, ένα επικοινωνιακό τέχνασμα μέσω του οποίου ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να παγιδεύσει την αξιωματική αντιπολίτευση και τον κ. Αποστολάκη, χωρίς να επιχειρήσει κανενός είδους πολιτική, στρατηγική, επιχειρησιακή συνεννόηση για το ζήτημα της πολιτικής προστασίας».

«Ο ίδιος ο κ. Αποστολάκης είχε θέσει ως προϋπόθεση για να αποδεχθεί αυτή τη θέση, να υπάρξει διακομματική συναίνεση», επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι «από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπήρξε η παραμικρή προσπάθεια να βρεθούν συγκεκριμένες στρατηγικές συμφωνίες για την πολιτική προστασία». «Συνεννόηση κατά τον κ. Μητσοτάκη ήταν να ενημερώσει απλώς την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει την πρόθεση να υπουργοποιήσει τον κ. Αποστολάκη, πέντε λεπτά πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Επρόκειτο για μία παγίδα που έστησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον κ. Αποστολάκη, η οποία τελικά του γύρισε μπούμερανγκ. Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε ότι –παρά το λιβάνισμα για την επιτελική του ικανότητα- δεν είναι ικανός ούτε έναν ανασχηματισμό να φέρει εις πέρας», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Πρόκειται για ένα τεράστιο φιάσκο αλλά και για μια αποτυχημένη επιχείρηση αποστασίας και πολιτικής εξαγοράς, η οποία συνάδει και με την πολική παράδοση του κ. Μητσοτάκη και τον τρόπο με τον οποίο φαίνεται τελικά ότι αντιλαμβάνεται την πολιτική, ως αλαζονικό παιχνίδι κόλπων και τεχνασμάτων», πρόσθεσε.

Δήλωσε ακόμη ότι «για να υπάρξει οποιαδήποτε πολιτική συνεννόηση, προτού υπάρξει συμφωνία για το πρόσωπο πρέπει πάντα να υπάρχει συμφωνία σε μία σειρά από πολιτικές προϋποθέσεις». «Και αυτό επίσης προϋποθέτει συζήτηση των πολιτικών αρχηγών. Αυτή η συζήτηση ούτε έγινε ούτε πρόκειται να γίνει γιατί τον κ. Μητσοτάκη το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει πολιτικά τεχνάσματα», εξήγησε. «Και αυτό στην προκειμένη περίπτωση, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η συγκρότηση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, ως αυτόνομη δομή, δεν προχώρησε με κάποιο άλλο πρόσωπο, μετά την άρνηση του κ. Αποστολάκη», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αναφερθείς στην τοποθέτηση Πλεύρη στο Υπουργείο Υγείας, έκανε λόγο για «εγκληματική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, που αποδεικνύει πλέον περίτρανα ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταλήξει ένα πολιτικό υβρίδιο ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού». «Ο κ. Πλεύρης είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια γνωστός στο πανελλήνιο», είπε, «για τις ρατσιστικές, ακροδεξιές και μισαλλόδοξες απόψεις και δηλώσεις του». «Είναι θλιβερό για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας, το να τίθεται αυτός ο άνθρωπος επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας –και μάλιστα σε μια τέτοια περίοδο», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Πλέον τρεις ακροδεξιοί βουλευτές, με αδιανόητες πολιτικές διαδρομές -ο κ. Βορίδης, ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Πλεύρης- είναι κορυφαία στελέχη στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», σημείωσε.

«Αυτή τη Νέα Δημοκρατία δημιούργησε ο κ. Μητσοτάκης, αυτή τη Νέα Δημοκρατία πρέπει σήμερα να διαχειριστεί, το δυστύχημα όμως είναι ότι αυτή η Νέα Δημοκρατία επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider