WSJ: Η Κίνα σχεδιάζει «μπλόκο» στις IPO τεχνολογικών εταιρειών στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
WSJ: Η Κίνα σχεδιάζει «μπλόκο» στις IPO τεχνολογικών εταιρειών στις ΗΠΑ
Οι νέες ρυθμίσεις θα απαγορεύουν στις τεχνολογικές εταιρείες που διαθέτουν πλήθος προσωπικών δεδομένων να προχωρούν σε IPOs. 

Νέους κανόνες που θα απαγορεύουν στις εταιρείες με μεγάλη ποσότητα ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών να εισάγονται στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ θα προτείνει η Κίνα, κίνηση που πιθανότατα θα ανακόψει τη φόρα των κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας που σχεδίαζαν να ενταχθούν σε κάποιο χρηματιστήριο του εξωτερικού, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal πουη επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Στελέχη της επιτροπής κεφαλαιαγοράς της Κίνας φέρονται να ανέφεραν σε εταιρείες και διεθνείς επενδυτές τις τελευταίες εβδομάδες ότι οι νέες ρυθμίσεις θα απαγορεύουν στις τεχνολογικές εταιρείες που διαθέτουν πλήθος προσωπικών δεδομένων να προχωρούν σε IPOs στο εξωτερικό. Οι ρυθμιστικές αρχές διευκρίνισαν πως οι κανόνες στοχεύουν σε εταιρείες που επιδιώκουν IPO μέσω ενσωματωμένων μονάδων εκός της χώρας.

Εταιρείες με λιγότερο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως αυτές του φαρμακευτικού κλάδου, είναι πιθανό να παίρνουν το πράσινο φως των κινεζικών αρχών για εισαγωγή σε ξένα χρηματιστήρια, σύμφωνα με τις πηγές.

Οι νέοι κανόνες είναι πιθανό να βοηθήσουν το Πεκίνο να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στις πολύπλοκες εταιρικές δομές που χρησιμοποιούν οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της Κίνας για να παρακάμψουν τους περιορισμούς στις ξένες επενδύσεις. Οι Κινέζοι θεωρούν ευαίσθητους κάποιους κλάδους όπως το διαδίκτυο, τις τηλεπικοινωνίες και την εκπαίδευση, για πολιτικούς λόγους ή λόγους εθνικής ασφάλειας.

Κινεζικοί τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως η Alibaba, η Didi Global και η Tencent Holdings έχουν χρησιμοποιήσει τέτοιες εταιρικές δομές για να προσελκύσουν ξένα κεφάλαια και να ενταχθούν offshore.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider