Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν: Οι γυναίκες θα φοράνε χιτζάμπ - Ένοπλη αντίδραση αν οι Αμερικανοί δεν αποχωρήσουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν: Οι γυναίκες θα φοράνε χιτζάμπ - Ένοπλη αντίδραση αν οι Αμερικανοί δεν αποχωρήσουν
Tην προειδοποίηση του προς τους Αμερικανούς να φύγουν από το Αφγανιστάν από τις 31 Αυγούστου επανέλαβε μιλώντας στο Mega ο Σουάιλ Σαχίν εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Tην προειδοποίηση του προς τους Αμερικανούς να φύγουν από το Αφγανιστάν μέχρι τις 31 Αυγούστου επανέλαβε μιλώντας στο Mega ο Σουάιλ Σαχίν εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Όπως ανέφερε αν δεν συμβεί αυτό θα θεωρηθεί παραβίαση, λέγοντας ουσιαστικά ότι ή θα πρέπει να φύγουν ή θα υπάρξει σύρραξη. «Θα μπορούσε να είναι και μία ένοπλη αντίδραση, όπως για παράδειγμα συνέβη με την ένοπλη σύγκρουση σας τα τελευταία 20 χρόνια; Αυτό εξαρτάται από την απόφαση που θα πάρει η ηγεσία μας. Όλα είναι πιθανά! Εξαρτάται από την απόφαση της ηγεσίας μας, και έπειτα οι στρατιώτες μας και οι στρατιωτικοί διοικητές θα την εφαρμόσουν».

Μιλώντας για την αντιμετώπιση των γυναικών του Αφγανιστάν είπε: «Οι γυναίκες συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους, τα κορίτσια πηγαίνουν στο σχολείο και βέβαια συνεχίζουν να εργάζονται. Όταν αναφέρομαι σε μαθητές, αναφέρομαι στις μαθήτριες οι οποίες πηγαίνουν στα σχολεία τους. Θα έχουν όλα τα δικαιώματα πρόσβασης στην εκπαίδευση, στην εργασία. Η μόνη αλλαγή που θα προκύψει θα είναι η χρήση του χιτζάμπ».

Επίσης ανέφερε σε συνέντευξή του στο Mega ότι θα δοθεί αμνηστία σε όσους συνεργάστηκαν με τις ξένες δυνάμεις και την προηγούμενη κυβέρνηση κι ότι το κύμα μεταναστών γίνεται για οικονομικούς λόγους κι όχι για την ανασφάλεια που νιώθουν με τους Ταλιμπάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider