Ελλάδα
24-08-2021 | 15:04

Οικονόμου: Οι αριθμοί ήταν πάντα εργαλείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για τον κ. Τσίπρα

Newsroom
Μοιράσου το
Οικονόμου: Οι αριθμοί ήταν πάντα εργαλείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για τον κ. Τσίπρα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι αριθμοί για τον κ. Τσίπρα ήταν πάντοτε εργαλείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ανάρτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Ως μελλοντολόγος ανακοινώνει αριθμούς, τον διαψεύδουν οι αριθμοί για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ αδιαφορεί για την ανάγκη αναδιοργάνωσης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, αναφέρει ο κ. Οικονόμου. 

Αναλυτικά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αριθμοί για τον κ. Τσίπρα ήταν πάντοτε εργαλείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. 

Πριν ακόμη ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής, ως μελλοντολόγος ανακοινώνει αριθμούς για το πόσα παιδιά δεν θα μπουν στο Πανεπιστήμιο. Και την ίδια στιγμή απαξιώνει ευθέως τα Δημόσια ΙΕΚ στα οποία θα μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση και επαγγελματική κατάρτιση υψηλού επίπεδου όσοι το επιθυμούν.

Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς οι αριθμοί ξανά τον διαψεύδουν. Από 155.684 vouchers το 2019 έχουμε 167.031 το 2021. Ο κ.Τσίπρας ή δεν γνωρίζει ή αποκρύπτει ότι καμία αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς και δομές για παιδιά με αναπηρία δεν απορρίφθηκε. 

Αδιαφορεί για την ανάγκη αναδιοργάνωσης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού με κανόνες και διαφάνεια για να μπορούν ακόμη περισσότεροι να συμμετέχουν και κυρίως να αθλούνται πραγματικά. 

Για την κυβέρνηση το δημόσιο υπάρχει για να προάγει το καλό των πολιτών για αυτό και με στοχευμένες πολιτικές εκπληρώνουμε την υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει σε κάθε παιδί, σε κάθε νέα και νέο που το επιθυμεί ό,τι χρειάζονται για την ευημερία και την προκοπή τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τσίπρας για κυβέρνηση Μητσοτάκη: Εντελώς ανίκανη να σβήσει μια φωτιά, εξαιρετικά ικανή να διευρύνει τις ανισότητες