Κομισιόν: Κινεί διαδικασία κατά Ουγγαρίας και Πολωνίας για παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Κινεί διαδικασία κατά Ουγγαρίας και Πολωνίας για παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ
Διαδικασίες επί παραβάσει κατά της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, σχετικά με την ισότητα και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων, κινεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Διαδικασίες επί παραβάσει κατά της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, σχετικά με την ισότητα και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων, κινεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όσον αφορά την Ουγγαρία, οι υποθέσεις περιλαμβάνουν τον νόμο που εγκρίθηκε πρόσφατα και που απαγορεύει ή περιορίζει την πρόσβαση σε περιεχόμενο που προωθεί ή απεικονίζει τη λεγόμενη «απόκλιση από την ταυτότητα του εαυτού η οποία αντιστοιχεί στο φύλο κατά τη γέννηση, αλλαγή φύλου ή ομοφυλοφιλία» για άτομα κάτω των 18 ετών· και δήλωση αποποίησης ευθύνης σε παιδικό βιβλίο με περιεχόμενο με θεματολογία ΛΟΑΤΚΙ.

Όσον αφορά την Πολωνία, η Επιτροπή θεωρεί ότι οι πολωνικές αρχές δεν απάντησαν πλήρως και κατάλληλα στην ερώτησή της σχετικά με τη φύση και τον αντίκτυπο των επονομαζόμενων αποφάσεων για «ζώνες απαλλαγμένες από την ιδεολογία ΛΟΑΤ» που έχουν ληφθεί από διάφορες περιφέρειες και δήμους της Πολωνίας.

Τα δύο κράτη - μέλη έχουν πλέον προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσουν στα επιχειρήματα της Επιτροπής. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να τους αποστείλει αιτιολογημένη γνώμη και, σε επόμενο στάδιο, να τα παραπέμψει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider