Σταύρος Καλαφάτης: Σε δυναμική πορεία η Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταύρος Καλαφάτης: Σε δυναμική πορεία η Ελλάδα
Τα κύρια σημεία του άρθρου παρέμβασης του Στ. Καλαφάτη

Τη θέση του, ότι δύο χρόνια μετά την συγκρότησή της η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε ξεκάθαρα ότι «μπορεί και θέλει» να προάγει τα εθνικά συμφέρονται της Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις και στρώνοντας το έδαφος για δυναμική ανάπτυξη και συλλογική πρόοδο στην χώρα, διατυπώνει με άρθρο του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης.

«Η Ελλάδα, αφού κατέκτησε τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη και τον κόσμο, μπαίνει σε δρόμους που την καθιστούν πιο ισχυρή από ποτέ. Οι Έλληνες ανακτούμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση, την πίστη και την αισιοδοξία, για ένα καλύτερο αύριο», υπογραμμίζει.

Μεταξύ των πεπραγμένων της κυβέρνησης στη διετία, ο κ. Καλαφάτης «στέκεται» σε θέματα προσφυγικής διαχείρισης, στην επανατοποθέτηση της Ελλάδας στον πυρήνα της ΕΕ, στη διάθεση 41 δισ. ευρώ για τη στήριξη εργαζόμενων, επιχειρήσεων και ανέργων στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, στη διασφάλιση κοινοτικών πόρων ύψους άνω των 70 δισ. ευρώ για την επόμενη εξαετία-επταετία και τη δρομολόγηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάταξης. «Πέτυχε, μάλιστα, κατά το πρώτο τρίμηνο του χρόνου, την τρίτη καλύτερη ευρωπαϊκή επίδοση, σε όρους ΑΕΠ», σημειώνει ο κ. Καλαφάτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider