«Αιχμές» Κουρτς για Κομισιόν και Τουρκία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αιχμές» Κουρτς για Κομισιόν και Τουρκία
Ο καγκελάριος παραπέμποντας στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, τόνισε ότι «υπάρχουν ακόμα παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκεί, περιορίζονται τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες».

Υπονοώντας προφανώς τη διαφορετική στάση που τηρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση αφενός απέναντι στη Λευκορωσία και αφετέρου απέναντι στην Τουρκία, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, σε σημερινές δηλώσεις του με την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η ΕΕ έχει πάντα αξιοπιστία όταν δεν χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Η Τουρκία αποτελεί θέμα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, και σύμφωνα με κοινοτικούς κύκλους που επικαλείται η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταθέσει στο τραπέζι μια πρόταση βάση της οποίας η Τουρκία θα λάβει 3,5 δισ. ευρώ έως το 2024 για την φροντίδα των εκεί προσφύγων.

«Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στα χέρια της επιπλέον χρήματα για την Τουρκία είναι σωστό και εντάξει, αλλά πρέπει επίσης να συνδεθεί με την αποτροπή παράνομης μετακίνησης ανθρώπων», επισήμανε ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ταυτόχρονα, ο καγκελάριος παραπέμποντας στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, τόνισε ότι «υπάρχουν ακόμα παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκεί, περιορίζονται τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες».

Ο ίδιος χαιρέτισε μεν τη γρήγορη αντίδραση της ΕΕ στις εξελίξεις στη Λευκορωσία, αλλά ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι δεν θέλει να παραβλέψει το θέμα της Τουρκίας, καθώς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «η ΕΕ έχει πάντα αξιοπιστία όταν δεν χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider