ΗΠΑ: Οικονομική βοήθεια 115 εκατ. δολαρίων στο Ελ Σαλβαδόρ για τη μετανάστευση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οικονομική βοήθεια 115 εκατ. δολαρίων στο Ελ Σαλβαδόρ για τη μετανάστευση
Από το ποσό αυτό τα 50 εκατ. δολάρια θα διατεθούν για τη βελτίωση της ασφάλειας, το 35 εκατ. δολάρια σε προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και τα 30 εκατ. για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Οικονομική βοήθεια 115 εκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές του Ελ Σαλβαδόρ πρόκειται να χορηγήσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο κρατών για την επιβράδυνση των μεταναστευτικών ροών από τη χώρα της κεντρικής Αμερικής, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η Σαμάνθα Πάουερ, η διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID).

«Μπορούμε να συνεργαστούμε με εταίρους μας στην Κεντρική Αμερική για να επεκτείνουμε τις ευκαιρίες που έχουν οι νέοι, να τους βοηθήσουμε να απομακρυνθούν από τη βία», ανέφερε η κυρία Πάουερ σε εκδήλωση για τη μετανάστευση στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Αμερικής, όπου ανήγγειλε την πρωτοβουλία.

Από το ποσό αυτό τα 50 εκατ. δολάρια θα διατεθούν για τη βελτίωση της ασφάλειας, το 35 εκατ. δολάρια σε προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και τα 30 εκατ. για προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, σύμφωνα με τη διευθύντρια της USAID.

Ακόμη, η υπηρεσία θα διαθέσει χρηματοδότηση ύψους 12 εκατ. δολαρίων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Γουατεμάλα, στην Ονδούρα και στο Ελ Σαλβαδόρ που επλήγησαν από τα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανέφερε η κυρία Πάουερ.

Η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι θα επενδύσει 4 δισεκ. δολάρια για να αντιμετωπιστούν οι κατ’ αυτήν ριζικές αιτίες της μετανάστευσης από τις τρεις χώρες του επιλεγόμενου Βορείου Τριγώνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Μέτρα κατά της παράνομης μετανάστευσης από τη Γουατεμάλα

gazzetta
gazzetta reader insider insider