Από τα μεσάνυχτα ξεκινούν οι αεροπορικές κυρώσεις της ΕΕ στη Λευκορωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από τα μεσάνυχτα ξεκινούν οι αεροπορικές κυρώσεις της ΕΕ στη Λευκορωσία
Προχωρούν τα μέτρα των Βρυξελλών κατά της χώρας της Βαλτικής, στον απόηχο της αναγκαστικής προσγείωσης της πτήσης της Ryanair στο Μινσκ.

Από αργά το βράδυ της Παρασκευής ξεκινούν και επίσημα οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκορωσία, απαγορεύοντας τις πτήσεις όλων αεροπλάνων από τη χώρα της Βαλτικής στον εναέριο χώρο των κρατών μελών της ΕΕ.

Σύμφωνα με το Reuters, η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (ώρα Βρυξελλών, 1 το πρωί ώρα Ελλάδας).

Το μέτρο θα ισχύσει εκτός εάν υπάρξει κάποιο αντίρρηση μέλους της ΕΕ, με αξιωματούχος της Ένωσης να σημειώνουν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα, θα απαγορεύονται τις πτήσεις από τη Λευκορωσία στον εναέριο χώρο της ΕΕ, όπως και τις προσγειώσεις - απογειώσεις αεροσκαφών από τη Λευκορωσία στα αεροδρόμια των χωρών της Ένωσης.

Για την ερχόμενη εβδομάδα, οι αξιωματούχοι της ΕΕ θα συζητήσουν για την επιβολή κυρώσεων κατά 7 ατόμων και 1 εταιρείας από τη Λευκορωσία, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό το ποιους αυτό το μέτρο θα αφορά.

Σημειώνεται πως οι κυρώσεις έρχονται μετά από την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης της Ryanair στο Μινσκ στις 23 Μαΐου, που έχει φέρει στα άκρα τις σχέσεις μεταξύ ΕΕ - Λευκορωσίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider