Κ. Μητσοτάκης: Εάν δεν προχωρήσουμε σε αυτό το έργο η Κρήτη θα παραμείνει αναπτυξιακά ακρωτηριασμένη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κ. Μητσοτάκης: Εάν δεν προχωρήσουμε σε αυτό το έργο η Κρήτη θα παραμείνει αναπτυξιακά ακρωτηριασμένη
Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σήμερα στα Χανιά μια σημαντική ομιλία για τον πιο μεγάλο, σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, τον ΒΟΑΚ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σήμερα στα Χανιά μια σημαντική ομιλία για τον πιο μεγάλο, σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, τον ΒΟΑΚ.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην ομιλία του στη διασφάλιση πόρων για την περάτωση του έργου: "Σήμερα έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι διαθέτουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία έτσι ώστε δημόσιοι πόροι, ευρωπαϊκοί πόροι, σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση που θα έρθει από τη χρήση του δρόμου, θα μας εξασφαλίσει ότι διαθέτουμε πια το εργαλείο, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα έργο που θα ξεπεράσει τα δυο δισεκατομμύρια ευρώ... Εάν δεν προχωρήσουμε σε αυτό το έργο η Κρήτη θα παραμείνει αναπτυξιακά ακρωτηριασμένη και δε θα μπορέσει ποτέ να παρακολουθήσει την ανάπτυξη της υπόλοιπης Ελλάδας".

Τα σημαντικά σημεία της ομιλίας του Κ. Μητσοτάκη:

- Αυτός ο δρόμος θα είναι ένας δρόμος του μέλλοντος και θα έχει φιλικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα... Ξέρω ότι στην πορεία ενός τόσο μεγάλου έργου θα υπάρχουν δυσκολίες. Ξέρουμε, επίσης ότι ένας από τους λόγους που ο Βόρειος Οδικός Άξονας δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα ήταν γιατί, δυστυχώς, υπήρχαν τοπικές αντιδράσεις και τοπικά συμφέροντα που εμπόδιζαν την ολοκλήρωση ολόκληρου του έργου... Όφείλουμε όλοι να δουλέψουμε μαζί, για να γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα. Όπως θα γίνουν πραγματικότητα και τα υπόλοιπα μεγάλα έργα της Κρήτης. Για παράδειγμα, το αεροδρόμιο στο Καστέλι.

- Έχουμε σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, από το Ταμείο Άνάκαμψης, από το ΕΣΠΑ και θα δουλέψουμε μαζί, για να κάνουμε πράξη το αναπτυξιακό μας όραμα για την Κρήτη. Μία Κρήτη που βρίσκονται σε υπερθετικό βαθμό όλα τα μεγάλα πλεονεκτήματα της χώρας.

- Καθώς τελειώνουμε με την περιπέτεια της πανδημίας ανοίγει για τη χώρα ένας μεγάλος αναπτυξιακός κύκλος. Καθώς ξεκινάμε να υποδεχόμαστε επισκέπτες για τη θερινή τουριστική περίοδο θα ζητήσω για μία ακόμα φορά να ακολουθήσουμε το τρίπτυχο εμβολιαστείτε, προετοιμαστείτε, υποδεχτείτε. Και να μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με την πανδημία και τα βασικά μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται.

- Καταλαβαίνω την κούραση, την ανάγκη του κόσμου να εκτονωθεί. Τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα σε όλους τους δείκτες αλλά παρακαλώ, ειδικά τους τοπικούς άρχοντες, να κάνουμε αυτή την επιπρόσθετη προσπάθεια, ώστε να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας με ασφάλεια, να επιστρέψουν στις χώρες τους πίσω με ασφάλεια.

Να μπορέσουμε σε όλα τα επίπεδα να ξεπεράσουμε αυτό το τείχος του φόβου που υπάρχει για τον εμβολιασμό, ώστε να φτάσουμε στο τείχος της ανοσίας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

- Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έβαλε τη δική του σφραγίδα, όσο το επέτρεπαν οι συνθήκες και ήξερε πολύ καλά ότι χωρίς αυτό το δρόμο η Κρήτη δε θα μπορέσει ποτέ να εκπληρώσει τη μεγάλη της αναπτυξιακή δυναμική. Στο πρόσωπο του τιμούμε όλους αυτούς που οραματίστηκαν και έβαλαν ένα λιθαράκι στη συνολική πορεία της Κρήτης.

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο εδώ για να παρακολουθήσετε την ομιλία του Πρωθυπουργού

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider