Ελλάδα
26-05-2021 | 09:45

Καραμανλής: Ξαφνική η απεργία στο μετρό - Κρίθηκε καταχρηστική

Newsroom
Μοιράσου το
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Η απεργία στο Μετρό ήταν ξαφνική και κρίθηκε καταχρηστική», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και μεταφορών Κώστας Καραμανλής κληθείς να σχολιάσει περί του κυκλοφοριακού κομφούζιου που έχει δημιουργηθεί από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στους δρόμους της Αθήνας, εξαιτίας της στάσης εργασίας που αποφασίστηκε από τους εργαζόμενους στο Μετρό.

«Είχαμε μια ξαφνική απεργία από ένα από τα 9 σωματεία, στη ΣΤΑΣΥ, δηλαδή στην εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό. Εμείς πήγαμε στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών, έκρινε την απεργία αυτή καταχρηστική, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, πάγια τακτική είναι τα συνδικάτα και τα σωματεία αυτά μετά  να πηγαίνουν στο εργατικό κέντρο Αθήνας και με αυτό τον τρόπο να καλύπτονται τα αιτήματα που έχουν» εξήγησε ο υπουργός μιλώντας στο ΣΚΑΙ και τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση «είναι αιτήματα που εμείς έχουμε δει με πολύ μεγάλη προσοχή».

«Νομίζω ότι γίνεται ένας ουσιαστικός διάλογος όλον αυτόν τον καιρό για να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλά προβλήματα τα οποία έχουμε», πρόσθεσε αναφέροντας πως ούτως ή άλλως απεργιακές κινητοποιήσεις θα υπάρχουν κατά καιρούς καθώς αυτό είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων.

«Είχαμε προειδοποιηθεί άμεσα για αυτήν την κινητοποίηση, ενημερώσαμε το επιβατικό κοινό. Μαζί με την αστυνομία και μαζί με τον ΟΣΥ, κάναμε μια στρατηγική έτσι ώστε και λεωφορεία να βγάλουμε και  τροχονόμους να έχουμε στους δρόμους» επεσήμανε υπογραμμίζοντας πως η κατάσταση είναι μεν δύσκολη, γίνεται δε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στάση εργασίας: Μετακινήσεις χωρίς Μετρό έως τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης