Ελλάδα
12-05-2021 | 18:18

Ylva Johansson: Χρειάζεται να δουλέψουμε τη σχέση μας με την Τουρκία

Newsroom
Μοιράσου το
Ylva Johansson: Χρειάζεται να δουλέψουμε τη σχέση μας με την Τουρκία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Χρειάζεται να δουλέψουμε τη σχέση μας με την Τουρκία», ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson μιλώντας στον Δημοσιογράφο της Εφημερίδας των Συντακτών Δημήτρη Αγγελίδη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σημείωσε ότι η Τουρκία φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 4 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμό που αποτελεί τον μεγαλύτερο από όλες τις υπόλοιπες χώρες. «Θέλουμε συγκεκριμένες δράσεις από την Τουρκία», τόνισε αναφερόμενη στον έλεγχο και την πρόληψη, τις επιστροφές και την στήριξη των προσφύγων.

Η Ευρωπαία Επίτροπος μιλώντας για το πόσο έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια οι μεταναστευτικές ροές, τόνισε ότι σήμερα πια η πλειοψηφία όσων έρχονται παράνομα στην Ευρώπη, δεν δικαιούνται προστασίας και πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους. Σχετικά ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις ηγεσίες αφρικανικών χωρών που δείχνουν πρόθυμοι για συνεργασία για τον έλεγχο των αποχωρήσεων και τις επιστροφές των μεταναστών.

Τέλος, η κ. Ylva Johansson έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Frontex σημειώνοντας ότι πρέπει να λειτουργεί πολύ αυστηρά και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που υπάρχουν. «Δεν είμαι ικανοποιημένη από τον χρόνο που χρειάστηκε για να τηρήσει τον νέο κανονισμό», είπε προσθέτοντας ότι «χρειάζεται συνολικά μία νέα νοοτροπία και κουλτούρα για πιο αποτελεσματική και ταχύτερη δράση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.