Βουλή: Γεωργιάδης - Τσακαλώτος «συζητούν» για τις επικείμενες αλλαγές στα εργασιακά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βουλή: Γεωργιάδης - Τσακαλώτος «συζητούν» για τις επικείμενες αλλαγές στα εργασιακά
«Πρέπει να προσαρμοστούμε, με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αυτό είναι η κόκκινη γραμμή η πραγματική, στον σύγχρονο κόσμο που ζούμε.»

«Κάθε κοινός νους αντιλαμβάνεται ότι στον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας του 21ου αιώνα, θα πρέπει να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχονται οι επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα εργασιακά.

«Πρέπει να προσαρμοστούμε, με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αυτό είναι η κόκκινη γραμμή η πραγματική, στον σύγχρονο κόσμο που ζούμε. Στηρίζω αναφανδόν τη σπουδαία μεταρρυθμιστική προσπάθεια του κ. Χατζηδάκη», είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την κριτική που είχε διατυπώσει λίγο νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο και λέτε ότι θέλουν οι εργαζόμενοι να καταργηθεί το οκτάωρο, γιατί θα τους δώσει περισσότερο χρόνο», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και απευθύνθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, λέγοντας: «Δηλαδή εσείς, αν δεν ήσασταν υπουργός και δουλεύατε σε αποθήκη της amazon ή σε ένα σούπερ μάρκετ, τι μας λέτε δηλαδή; Ότι θα κάνατε ατομική σύμβαση και θα του λέγατε του εργοδότη ότι "προτιμάω να δουλέψω λίγο λιγότερο αυτό το μήνα, για να πάω στο χωριό για τις ελιές;" Kαι μας λέτε ότι αυτό θα βοηθήσει την ανάπτυξη;» είχε δηλώσει ο κ. Τσακαλώτος.

Όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι δεν νομοθετεί για τις επενδύσεις, αλλά για τους επενδυτές και ότι κανονίζει δουλειές για τους φίλους της, τότε ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε επικαλούμενoς τις καταγγελίες που διατύπωσε χθες, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής.

«Μας λέτε ότι αλλάζουμε τους νόμους κατά το συμφέρον των δικών μας ανθρώπων. Αλλά η μέρα που διαλέξατε να κάνετε αυτό το σχόλιο ήταν εξαιρετικά ατυχής», είπε ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και πρόσθεσε: «Χθες, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταύρος Κοντονής, ισχυρίστηκε δημόσια, και αναμένεται η κλήση του για κατάθεση, ότι η κυβέρνηση στην οποία ήσασταν υπουργός Οικονομικών ανέβαλε τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών κατά μια εβδομάδα, προκειμένου ο κ. Τσίπρας να μπορέσει να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα και το άρθρο για την ενεργητική δωροδοκία, για να ωφεληθεί ένας επιχειρηματίας στην Ελλάδα. Όταν ήσουν υπουργός σε μια κυβέρνηση, που ο συνάδελφός σου λέει κάτι τόσο σοβαρό, ότι δηλαδή η κυβέρνηση είχε στο μυαλό της την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών για να εξυπηρετήσει το συμφέρον ενός επιχειρηματία, στην καλύτερη περίπτωση καθόσασταν στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο με έναν παντελώς αναξιόπιστο άνθρωπο, που είναι δυνατόν να σας κατηγορεί με κάτι τόσο σοβαρό. Αλλά αν αρχίσουμε τέτοιες αλληλοκατηγορίες δεν θα έχετε που να κρυφτείτε».

Νωρίτερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιφυλάσσει κανόνες για όλους εκτός από τον εαυτό της. «Το βλέπουμε αυτό με τις απευθείας αναθέσεις, το βλέπουμε όταν φέρνετε ένα κομματικό στέλεχος σας που αν και δεν έχει τα προσόντα, αλλάζετε τις προϋποθέσεις για να καταλάβει τη θέση που θέλετε να τον τοποθετήσετε, το είδαμε στις Σκουριές», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλε «δουλειές για τους φίλους», νομοσχέδια για «χαμηλούς μισθούς», απευθείας αναθέσεις, μέτρα, όχι υπέρ των επενδύσεων αλλά υπέρ των επενδυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider