Κυρ. Μητσοτάκης: Αναβάθμιση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυρ. Μητσοτάκης: Αναβάθμιση των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
H δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα ενισχύσει και αναβαθμίσει τις δυνατότητες αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter.

H δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα ενισχύσει και αναβαθμίσει τις δυνατότητες αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter.

«Δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενισχύουν και αναβαθμίζουν τις δυνατότητες αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, για την ασφαλή και γρήγορη διακομιδή ασθενών από απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Ευχαριστούμε το ΙΣΝ γι' αυτή την σημαντική πρωτοβουλία», έγραψε.

Σημειώνεται πως σήμερα προσγειώθηκαν στην Ελλάδα 2 αεροσκάφη Beechcraft King Air 350, δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με στόχο την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Νωρίτερα στις 3 Μαρτίου, 2021, στο πλαίσιο της δωρεάς του ΙΣΝ, είχε προηγηθεί η παραλαβή δύο ελικοπτέρων Augusta Westland 109 Trekker.

H συγκεκριμένη δωρεά, ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσεται στην Πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Υγεία, συνολικού ύψους άνω των $500 εκατομμυρίων, διασφαλίζονται τις ιδανικές συνθήκες για την άμεση και ασφαλή αεροδιακομιδή ασθενών και τραυματιών από απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα προς κεντρικά σημεία της χώρας και την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider