Ελλάδα
06-04-2021 | 16:56

Να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca, το μήνυμα Κοντοζαμάνη

Newsroom
Μοιράσου το
Να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca, το μήνυμα Κοντοζαμάνη
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μήνυμα για να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού με το σκεύασμα της AstraZeneca στην Ελλάδα έστειλε την Τρίτη ο Βασίλης Κονταζάμης, μετά από σύσκεψη που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας με τους διοικητές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας της σύσκεψης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε πως «ακολουθούμε σε κάθε περίπτωση τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων που έχει χορηγήσει την άδεια όχι μόνο στην AstraZeneca, αλλά και σε όλα τα εμβόλια.

Σε κάθε περίπτωση, τα εμβόλια τα οποία γίνονται είναι εγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και τα όποια περιστατικά έχουν συμβεί, πρέπει πρώτα να τα συσχετίσουμε με το εμβόλιο και αναλόγως να πάρουμε τις αποφάσεις. Τα δεδομένα τα οποία έχουμε στη διάθεση μας και φαίνεται και από της εξέλιξη του εμβολιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τα προβλεπόμενα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

 

Είναι πολύ σημαντικό να μην ακυρώνει κάποιος συμπολίτης μας τον εμβολιασμό, γιατί και πάει πίσω το εμβολιαστικό πρόγραμμα και βεβαίως αυτό θα έχει επίπτωση στην πανδημία.

Είναι πολύ σημαντικά επίσης τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Συμπολίτες μας άνω των 80 ετών που έχουν αποβιώσει από κορονοϊό, στο 90% και πλέον δεν είχαν εμβολιαστεί. Όπως είπα, το πιο κρίσιμο όπλο στη διάθεση μας είναι ο εμβολιασμός του πληθυσμού και πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.