Χαρδαλιάς: Διαγωνισμός με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα self test

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρδαλιάς: Διαγωνισμός με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα self test
Την ερχόμενη εβδομάδα η εισήγηση για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τις διαδημοτικές μετακινήσεις και τα σχολεία.

Στο διαγωνισμό για την προμήθεια των self test αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το self testing και για τις κατηγορίες που εξαπολύει η αντιπολίτευση ότι «κάνουν το self testing στοχευμένα για να πάρει τον διαγωνισμό η Siemens», ο κ. Χαρδαλιάς είπε:

«Την ώρα που υπάρχει ανοιχτός μειοδοτικός διαγωνισμός για τα τεστ δυστυχώς κάποιοι επιδίδονται σε ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, σε ψέματα και ανοησίες. Είναι ξεκάθαρο αυτό που έχει πει και η επιστημονική επιτροπή και ο αναπληρωτής υπουργός, οι προδιαγραφές του διαγωνισμού πληρούν όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες ανταποκρίνονται στις άμεσες υγειονομικές ανάγκες της χώρας μας, δεν ευνοούν καμία μα καμία εταιρεία ούτε βεβαίως την Siemens που αναφέρατε και μας κατηγορούν, που δεν προκύπτει καν αν πληροί τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει διαγωνισμός με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος με διαφάνεια και συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ας κάνουν λίγη υπομονή όσοι κατηγορούν κι ας περιμένουν το αποτέλεσμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider