Πελώνη: Αρχές Απριλίου διαθέσιμα τα δωρεάν self-test

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πελώνη: Αρχές Απριλίου διαθέσιμα τα δωρεάν self-test
Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η προσέλευση των ιδιωτών γιατρών είναι πολύ ικανοποιητική και έχει ξεπεράσει το 90%.

Για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Όπως διευκρίνισε έχουν γίνει προσλήψεις και έχουν γίνει τα μέγιστα για την ενίσχυση του ΕΣΥ. «Έχουν προσληφθεί 10.000, από τους οποίους οι 4.000 θα μονιμοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ. Έχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν», είπε στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η προσέλευση των ιδιωτών γιατρών είναι πολύ ικανοποιητική και έχει ξεπεράσει το 90%.

Για την επίταξη περαιτέρω ιδιωτικών κλινικών απάντησε πως υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ό,τι άλλο χρειαστεί να γίνει θα γίνει. «Το σύστημα υγείας είναι ένα και περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και πολυδύναμες ΜΕΘ».

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων δραστηριοτήτων, η κα Πελώνη είπε πως το λιανεμπόριο και τα σχολεία παραμένουν στις προτεραιότητες, ενώ σημείωσε ότι αρχές Απριλίου τα δωρεάν self-test θα είναι έτοιμα προς διάθεση.

«Εμείς είμαστε στο τρίτο κύμα, όσο θα προχωράμε τους εμβολιασμούς τόσο θα το αφήνουμε πίσω μας. Πριν από λίγη ώρα φτάσαμε στους 1 εκατ. εμβολιασμένους με την πρώτη δόση», είπε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider