Μητσοτάκης στο Bloomberg: Δύσκολο το α' τρίμηνο - Από τον Απρίλιο θα βελτιωθεί η κατάσταση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης στο Bloomberg: Δύσκολο το α' τρίμηνο - Από τον Απρίλιο θα βελτιωθεί η κατάσταση

Για την πορεία που καταγράφει η χώρα τόσο ως προς το σκέλος της πανδημίας όσο και για την οικονομία μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο Bloomberg.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που έθεσε το ζήτημα του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στον ελληνικό τουρισμό, είπε πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τέστ για τον κορονοϊό.

«Θέλουμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν ευκολότερο ώστε να έρθουν στην Ελλάδα τουρίστες», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα επισήμανε πως στο επίπεδο εξέλιξης της πανδημίας η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση, ενώ ως προς την πορεία των εμβολιασμών έχει ανεβάσει ρυθμούς και κινείται ταχύτερα από άλλες χώρες. Ωστόσο όπως επισήμανε εξαρτώμεθα και από τον αριθμό των εμβολίων που έρχονται από την ΕΕ.

Από την άλλη φρόντισε να αναφέρει πως από τον Απρίλιο τα πράγματα στη χώρα θα πάνε καλύτερα καθώς και οι καιρικές συνθήκες στην χώρα θα έχουν βελτιωθεί, ενώ και τα νέα εμβόλια που θα προστεθούν θα βοηθήσουν στη συνολική πορεία.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το α' τρίμηνο θα είναι δύσκολο ενώ αναφέρθηκε και στην πρόωρη αποπληρωμή τμήματος του δανείου του ΔΝΤ ύψους περίπου 3,3 δισ. ευρώ από τα 5,1 δισ. ευρώ, κάτι που όπως επισήμανε αποτελεί στήριγμα προς τις αγορές, που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα και στην κυβέρνηση.

«Έχουμε καταστήσει την Ελλάδα έναν πιο ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις από το εξωτερικό. Πολλοί επενδυτές στρέφονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και θέλουμε να είμαστε εξαιρετικά συνεπείς όσον αφορά τα σήματα που στέλνουμε στις αγορές» δήλωσε επίσης ο Πρωθυπουργός, ο οποίος απαντώντας για τις συνέπειες του lockdown στην ελληνική οικονομία, ανέφερε: «Στηρίξαμε τις θέσεις εργασίας. Δεν έχει σημειωθεί αύξηση στα ποσοστά ανεργίας ως αυτή τη στιγμή, κάτι που είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Στόχος μας είναι πάντα να διατηρούμε την παραγωγική βάση της οικονομίας άθικτη, ώστε να μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Εξάλλου, ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε παράλληλα πως η έλευση του Μάριο Ντράγκι στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας αποτελεί ένα εξαιρετικό νέο για ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ υπενθύμισε πως γνωρίζονται και από την κρίση που πέρασε η χώρα. Ο Ντράγκι θα συμβάλλει ώστε να ανατραπούν τα στερεότυπα της προηγούμενης δεκαετίας για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Για τις σχέσεις με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το 2020 ήταν δύσκολο και γεμάτο εντάσεις αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2021 θα είναι καλύτερο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider