Τσίπρας: «Αποτυχία της κυβέρνησης το lockdown μέσα στο lockdown»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: «Αποτυχία της κυβέρνησης το lockdown μέσα στο lockdown»

"Η ανακοίνωση ενός lockdown μέσα στο lockdown είναι η επισφράγιση της αποτυχίας της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του δεύτερου πανδημικού κύματος", ανέφερε στην συνέντευξή του στην τηλεόραση του ALPHA ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Σχολιάζοντας τις σημερινές εξελίξεις υποστήριξε: «Για πρώτη φορά άκουσα τον υπουργό Yγείας να λέει ότι θα εισηγηθεί στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγείται στην κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι πάμε σε ένα lockdown μέσα στο lockdown. Είμαστε από τον Νοέμβριο σε lockdown και φαίνεται ότι αυτές οι συνθήκες δεν φέρνουν αποτέλεσμα...Αν λοιπόν σήμερα με κυβερνητική απόφαση επιβληθεί νέο lockdown μέσα στο lockdown επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε βλέποντας και κάνοντας και τώρα πηγαίνει κάνοντας και βλέποντας. Παίρνει απόφαση για πιο σκληρά μέτρα και μετά βλέπουμε".

Ακολούθως είπε ότι αν και σε όλο τον δυτικό κόσμο βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που δεν διακρίνεται από την επιτυχία της, στην χώρα μας "η κατάσταση έχει οδηγήσει σε μία υπερβολική κούραση την κοινωνία και τα μεγέθη που αφορούν την πανδημία είναι ανησυχητικά… Η ελληνική κυβέρνηση από το δεύτερο πανδημικό κύμα και μετά δεν έχει πάρει θετικό βαθμό, δεν έχει κάνει ότι ήταν δυνατό για να έχουμε το μικρότερο δυνατό κόστος".

Σε ερώτηση για το τι διαφορετικό θα έκανε ο ίδιος απάντησε: "Το κρίσιμο δεν είναι τι διαφορετικό θα κάνεις όταν τα πράγματα φθάσουν στο μη περαιτέρω, αλλά εάν έκανες ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να μη φθάσει μέχρι εκεί η κατάσταση, ή για να ελαχιστοποιήσεις τις συνέπειες. Εμείς ασκούμε συγκεκριμένη κριτική: τι έκανε η κυβέρνηση για τη διασπορά στις εστίες μετάδοσης, για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για τα σχολεία για τους εργασιακούς χώρους; Όχι μόνο δεν έκανε κάτι αλλά μας καθησύχαζε λέγοντας ότι δεν κολλάει στο μετρό, δεν κολλάει στα σχολεία".

Συνεχίζοντας είπε ότι "βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θέατρο του παραλόγου καθώς οι επιστήμονες καλούνται να αποφασίσουν με βάση μία εικόνα που δεν είναι πραγματική καθώς ο αριθμός των τεστ υπολείπεται αυτών που απαιτούνται...».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider