«Σίγουρα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά» τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, σχετικά με την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο αυστηρά μέτρα, με ένα σκληρό lockdown αν χρειαστεί, αν και παρέπεμψε στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

«Με βάση πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών, αν τα δεδομένα είναι τέτοια που πρέπει να πάρουμε μέτρα, θα πάρουμε μέτρα. Ζούμε σε έκτακτες καταστάσεις και πρέπει να τα καταφέρουμε. Πάνω απ’ όλα είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας» είπε ο υπουργός.

Ακόμη, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00.

Ο Β. Κικίλιας δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός ότι αυξάνονται οι νοσηλείες σε απλές κλίνες Covid. Ανέφερε ακόμη ότι την Τρίτη (2/2) έγιναν 21.000 εμβολιασμοί και επεσήμανε ότι «θα αυξήσουμε τον ρυθμό εμβολιασμού καθώς η πίεση στις φαρμακευτικές έχει αποδώσει».

Για τις μεταλλάξεις ανέφερε ότι τα εμβόλια με τεχνολογία mRNA δημιουργούν ισχυρή προστασία και συμπλήρωσε ότι «έχουμε πάρα πολύ καλά εμβόλια και μας προστατεύουν».

Τα μέτρα που είναι στο τραπέζι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00 το πρωί.
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 70%.
  • Παύση του click in shop και πιθανώς και του click away.
  • Κλείσιμο κομμωτηρίων, κέντρων μανικιούρ-πεντικιούρ, ΚΤΕΟ και συνεργείων αυτοκινήτων.