Στην Πορτογαλία σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Συνάντηση με Κόστα

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Πορτογαλία σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Συνάντηση με Κόστα

Στην Λισαβόνα για επίσημη επίσκεψη στο πλαίσιο και της ανάληψης της εκ περιτροπής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την Γερμανία, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός στις 14:25, θα μεταβεί στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο São Bento όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας António Costa, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών.

Νωρίτερα στις 12:45, ώρα Ελλάδος, θα επισκεφθεί, μαζί με τον ομόλογό του, το κεντρικό κτήριο του Πορτογαλικού Πολεμικού Ναυτικού, όπου εδρεύει η Ακτοφυλακή, ενώ στην συνέχεια επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η έδρα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA).

Οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου, στο οποίο θα τεθεί εκ νέου το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και η συμμόρφωση της με τις αποφάσεις που ελήφθησαν το Δεκέμβριο, αλλά και η πορεία του Ταμείου ανάκαμψης, είναι τα βασικά σημεία της ατζέντας Μητσοτάκη στην Λισαβόνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider